Video ”Marşul Factorilor Poştali”: Aproximativ 20 de poştaşi din Alba au participat la competiţie - VIDEO

Circa 20 de poştaşi din Alba au participat, sâmbătă, la faza judeţeană a competiţiei ”Marşul Factorilor Poştali” ce a avut loc în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

289 afișări

”Marşul Factorilor Poştali” a ajuns în acest an la cea de-a 37-a ediţie, iar, potrivit directorului Oficiului Judeţean de Poştă Alba, Ioan Florea, competiţia este benefică pentru deoarece îmbină sportul cu socializarea şi oferă ocazia poştaşilor să se reunească.

”Distanţa standard este de doi kilometri pentru femei şi trei kilometri pentru bărbaţi, dar astăzi fiind o zi cu o temperatură ridicată, pentru a nu a avea surprize, am redus distanţa. Fetele au parcurs un kilometru, iar băieţii doi kilometri”, a spus Ioan Florea.

Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Alba a admis că unii concurenţi nu au respectat întocmai regulile concursului, alergând pe o parte din traseu, aceştia fiind atenţionaţi de arbitri.

”Este adevărat, unii au mai alergat, pentru că, vedeţi, marşul este un sport destul de tehnic, se învaţă greu şi, ca atare, participând doar o dată pe an nu au bine însuşită această tehnică”, a explicat Florea.

Cei mai merituoşi concurenţi au fost premiaţi cu bani, cadouri, diplome, medalii şi suveniruri. În acest an, premiul întâi a fost câştigat de Ioan Trif, din Sâncel, şi Nicoleta Petruş, din Alba Iulia, care vor participa la faza naţională.

Ioan Trif a declarat că meseria de poştaş implică foarte multă activitate fizică, iar această competiţie este binevenită.

”Eu mai mereu am fost locul 1 pentru că practic sport. Traseul, în acest an, nu a fost foarte greu. Competiţia este binevenită, un prilej de întâlnire pentru poştaşi. Munca noastră presupune mult sport. Eu merg cam 15 kilometri zilnic”, a declarat Ioan Trif.

Cea mai experimentată participantă, Augustina Ceapă, care se află la a 24-a participare, a primit un premiu special din partea organizatorilor.

”Anul acesta participă un număr mai redus de poştaşi. De multe ori, în participările mele, am câştigat locul 1. Îmi place sportul şi o să mai iau parte. Activitatea de poştaş e foarte frumoasă pentru că avem ocazia să socializăm cu oamenii. Am ieşit din fabrică să devin poştaş”, a spus Augustina Ceapă, în vârstă de 59 de ani.

Organizatorii au oferit mai multe recompense, iar între cei premiaţi s-a aflat şi cel mai tânăr poştaş, Gavril Pleşa, din comuna Albac, în vârstă de 20 de ani, care lucrează de doar şapte luni.

Marşul poştaşilor se organizează în fiecare an şi are trei faze: judeţeană, naţională şi balcanică. Faza naţională se va organiza la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, potrivit organizatorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici