Microsoft lansează o inteligenţă artificială revoluţionară care dă viaţă pozelor

Gigantul tech dezvăluie VASA-1, un instrument care transformă o fotografie şi o voce într-un videoclip realist.

3825 afișări
Imaginea articolului Microsoft lansează o inteligenţă artificială revoluţionară care dă viaţă pozelor

Microsoft lansează o inteligenţă artificială revoluţionară care dă viaţă pozelor

Cercetătorii Microsoft au dezvoltat o tehnologie de inteligenţă artificială (AI) care va transforma o fotografie şi o voce într-un videoclip ultra-realist al unei „faţe care vorbeşte”, potrivit unui document publicat de gigantul IT, citate de Le Figaro.

„Obiectivul nu este de a crea conţinut menit să inducă în eroare sau să înşele”, precizează compania, dar recunoaşte că, la fel ca „alte tehnici de generare de conţinut, acesta ar putea fi folosit în mod necorespunzător pentru a uzurpa identitatea unei fiinţe umane”.

Creşterea rapidă a IA generativă, care face posibilă producerea cu uşurinţă a tot felul de conţinut (texte, imagini, sunete etc.) de o calitate uluitoare, ridică multe preocupări, în special în ceea ce priveşte exploatarea în scopuri de fraudă şi dezinformare.

„Ne opunem oricărui comportament care vizează crearea de conţinut înşelător sau dăunător de la oameni reali”, asigură Microsoft.

Denumit VASA-1, programul preia o fotografie simplă şi un fişier audio şi le converteşte într-un videoclip în care faţa se animă şi vorbeşte într-un mod realist. În exemplele postate online mişcarea buzelor este sincronizată, trăsăturile feţei convingătoare, iar mişcările capului, puţin sacadate, dar impresionante.

La această tehnologie lucrează şi alte companii, precum Runway, unul dintre specialiştii în IA generativă pentru video.

Cercetătorii Google au creat, de asemenea, un model AI, Vlogger, care poate genera videoclipuri realiste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
microsoft,
ai,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici