Video Mii de oameni au venit să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai, la Palatul Regal. Printre ei, fostul principe Nicolae - FOTO, VIDEO

Aproximativ 3.500 de oameni aşteaptau, joi după-amiază, în faţa Palatului Regal din Capitală, pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai, jandarmii organizându-i într-o spirală, astfel încât aceştia să nu blocheze traficul din zonă.

4238 afișări

O spirală care întinde din faţa Palatului Regal din Bucureşti până în dreptul Sălii Palatului a fost formată, joi după-amiază, de oamenii dornici să-şi ia rămas-bun de la ultimul rege al României. Unii dintre ei aşteaptă de mai bine de şase ore să ajungă la catafalcul Regelui.

Mai multe persoane publice au mers, joi, la Palatul Regal pentru a-şi aduce omagiile Regelui Mihai. Între aceştia se numără şi fostul principe Nicolae care a stat de vorba cu oamenii din mulţime. Nicolae a refuzat să facă declaraţii presei.

„Sunt alături de ţară şi popor, cum a fost bunicul meu întotdeauna”, i-a spus Nicolae unui bărbat. Oamenii care aşteptau la rând pentru a ajunge la catafalcul Regelui i-au transmis mai multe mesaje de susţinere lui Nicolae, unii povestindu-i cum l-au cunoscut pe Regele Mihai.

Oameni simpli au ales să străbată chiar şi câteva sute de kilometri pentru a-şi lua rămas-bun de la Regele Mihai. Ei au venit din Botoşani, Timişoara sau Alba Iulia. Sunt persoane care mai cred încă în Monarhie sau care, pur şi simplu, l-au avut drept reper de conduită şi demnitate pe Regel Mihai.

Mai mulţi voluntari de la Crucea Roşie împart ceai persoanelor care stau la coadă.

Toţi cei care vor să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, până la ora 22.00, dar şi vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00, potrivit programului.

Peste 1.500 de români, admiratori ai Regelui Mihai, au trecut, joi, până la ora 12.00, prin Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti, pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranului român. Alte 1.500 de persoane erau aşezate la coada de lângă palat. 

 

 

 

„Foarte multă vreme ni s-a ascuns adevărata istorie, chiar şi după Revoluţie. Eu am venit azi aici în semn de respect faţă de tot ce a făcut Casa Regală pentru România. Sunt dezamăgită de cei care ne conduc acum, pentru că nu se vor ridica niciodată la nivelul regelui”, a spus Cristina, 31 de ani.

De miercuri seară şi până joi la orele prânzului, potrivit reprezentanţilor Crucea Roşie, peste 1.000 de persoane au solicitat ceai cald şi apă, în faţa palatului fiind montat un cort al Crucii Roşii de unde oamenii pot solicita apă şi ceai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici