Militarii români şi americani vor participa la un ANTRENAMENT cu elicoptere de luptă în România

Militarii români şi americani vor participa, marţi, la primul antrenament pentru manevre de încărcare şi operaţiuni de asalt cu elicoptere de asalt de tip UH-60 Black Hawk, în Baza Aerioană din Mihail Kogălniceanu, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

282 afișări
Imaginea articolului Militarii români şi americani vor participa la un ANTRENAMENT cu elicoptere de luptă în România

Militarii români şi americani vor participa la un ANTRENAMENT cu elicoptere de luptă în România

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de MApN, antrenamentul la care vor participa militari români şi americani este parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve.

"Elicopterele sunt de tipul UH-60 Black Hawk şi aparţin Batalionului 3, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA", se arată în comunicat.

Brigada de elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est şi este formară din peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere şi mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia şi România. Rolul operaţiunii Atlantic Resolve este de a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii faţă de stabilitatea şi securitatea Europei de Est.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici