Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor zece terenuri pentru amenajarea de noi spaţii de detenţie

Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţia ANP zece terenuri pentru amenajarea de noi spaţii de detenţie; în paralel, Penitenciarul Rahova va avea două noi spaţii ce ţin de închisoare, una urmând să fie dată în folosinţă săptămâna viitoare iar cealaltă în luna octombrie.

1235 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor zece terenuri pentru amenajarea de noi spaţii de detenţie

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor zece terenuri pentru amenajarea de noi spaţii de detenţie (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

Nu toate sunt clădiri. Unele dintre ele sunt terenuri , altele sunt cu imobile. Nu e clar dacă ele vor deveni penitenciare de sine stătătoare sau secţii exterioare ale penitenciarelor deja existente.

"Pe masa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor este o ofertă pentru zece noi imobile oferite de către Ministerul Apărării Naţionale. (..) Nu toate sunt clădiri. Unele dintre ele sunt terenuri , altele sunt cu imobile. Nu e clar dacă ele vor deveni penitenciare de sine stătătoare sau secţii exterioare ale penitenciarelor deja existente. (...) Am dispus directorilor de penitenciare care se află în zonele respective să meargă în spaţiile respective, să facă evaluări, să vedem dacă se pretează pentru construcţia de noi penitenciare, cu ce costuri. Dacă spaţiile acelea permit folosirea lor, cu reparaţii minime, curente, e clar că există posibilitatea de amenajarea de noi spaţii de detenţie. Dar dacă locurile respective nu au construcţii pe ele, e vorba de construirea de noi spaţii de detenţie, şi atunci nu mai depinde doar de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În momentul acesta fonduri la buget pentru investiţii suplimentare în sistemul penitenciar. Avem disponibili bani doar pentru reparaţii curente, bani să-i folosim pentru îmbunătăţirea spaţiilor în care deja deţinuţii sunt cazaţi", a declarat directorul general al ANP.

În paralel, în cadrul proiectului naţional de identificare de noi spaţii de detenţie, reprezentanţii Penitenciarului Rahova anunţă că au găsit două astfel de zone.

"Noi, la nivelul Rahova am identificat un astfel de spaţiu. Este situat în afara sectorului de deţinere, dar reamenajat întruneşte toate condiţiile pentru cazarea unui număr de 100-120 de persoane private de libertate, clasificate în regim semi-deschis. Eu zic că până la jumătatea lunii octombrie aceea clădire va fi gata, va avea toate utilităţile şi toate condiţiile necesare pentru a fi populată şi dată în folosinţă. Costurile au fost minime, se ridică la 6.000-7.000 de lei, lucrările fiind efectuate în regie proprie. Mai avem un spaţiu pe care l-am identificat, l-am şi amenajat în Bragadiru, la o altă locaţie a noastră unde avem o fermă. În cursul săptămânii viitoare cred eu că ar putea fi populat cu deţinuţi clasificaţi în regim deschis. Ar fi vorba de aproximativ 50 de persoane", a declarat directorul Penitenciarului Rahova, Darie Alexandru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici