O antreprenoare româncă vrea să realizeze o imprimantă 3D pentru alimente

  • Manna Foods Solutions lucrează la realizarea unei imprimante alimentare 3D
  • Mădălina Ilie, vrea să atragă investiţii de 3,5 milioane de euro până la finalul anului
  • În primii doi ani de lansare imprimanta va costa aproximativ 5.000 de euro
130 afișări
Imaginea articolului O antreprenoare româncă vrea să realizeze o imprimantă 3D pentru alimente

O antreprenoare româncă vrea să realizeze o imprimantă 3D pentru alimente

Mădălina Ilie, fondatorul Manna Foods Solutions, vrea să atragă investiţii de 3,5 milioane de euro până la finalul acestui an pentru o imprimantă 3D alimentară. Proiectul este denumit Reebo iar în prezent se află în faza de prototip experimental.

„A început mai degrabă cu o viziune. O viziune a felului în care va arăta alimentaţia viitorului în contextul global al dezvoltării tehnologice rapide, a creşterii populaţiei globale şi a creşterii nevoii de sustenabilitate. Nu pentru că sunt subiecte în trend ci pentru că omenirea are nevoie de access rapid la alimente sigure”, spune Mădălina Ilie.

Practic această imprimantă te ajută să economiseşti timp preţios din viaţa ta. Nu mai stai la cozile de la super marketuri sau în piaţă şi nici nu mai petreci timp în bucătărie. Toate acestea vin însă cu un preţ.

„În primii doi ani de lansare, imprimanta va fi între 4000 şi 5000 de euro pe achiziţie. După primii ani de lansare pe piaţă preţul va scădea”, spune antreprenoarea.

Dacă te gândeşti la varianta în care vei merge la un restaurant şi o imprimantă 3D îţi va prepara mâncarea preferată, află că nici asta nu este exclus în industria alimentară, în următorii 6 ani.

„Reebo poate fi extins şi pentru utilizare home use şi pentru utilizare catering şi pentru sistem de restaurant fără niciun fel de problemă, cu garanţia că odată luat echipamentul să furnizează şi consumabilile aferente”, mai spune Mădălina Ilie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici