O femeie din Sibiu a murit la câteva zile după naştere, în urma inflamaţiei sânilor

O femeie de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu la câteva zile după ce a născut la un spital privat în urma unei inflamaţii a sânilor, cauzată de prezenţa în exces a laptelui la nivelul glandei mamare.

1566 afișări
Imaginea articolului O femeie din Sibiu a murit la câteva zile după naştere, în urma inflamaţiei sânilor

O femeie din Sibiu a murit la câteva zile după naştere, în urma inflamaţiei sânilor

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu spun că pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aceasta născuse în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară. Ea s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi (proces inflamator cauzat de prezenţa în exces a laptelui la nivelul glandei mamare a unei femei care alaptează - n.r.). I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate”, spune Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ulterior, femeia a revenit la SCJU Sibiu, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă, „cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

„I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat”, mai spune Bălău. Astfel, a fost declarat decesul femeii.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, aceasta fiind procedura standard în astfel de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici