Video O gravidă din Vaslui, infectată cu noul coronavirus, a născut la Iaşi un bebeluş, prematur

  • O femeie din Vaslui a născut la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi un bebeluş de 1000 de grame
  • Prematurul a fost transferat la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatologie, de la Maternitatea Cuza Vodă
  • Este al şaselea bebeluş născut de o mamă cu noul coronavirus, la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi
420 afișări

Medicii n-au avut prea mult timp la dispoziţie. Femeia infectată cu noul virus putea să nască în orice moment, aşa că a fost transferată rapid de la Spitalul Judeţean Vaslui, la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi.

Anrei Cazancenco medic ATI, Maternitatea Elena Doamna: Gravida a fost asimtomatică, nu prezenta acuze. S-a luat decizia de a face anestezie loco regională, adică rahie anestezie. Intra operator a fost bine, iar evoluţia post operator favorabilă.

Femeia era gravidă în şase luni şi jumătate.

Mihai Marin, medic rezident, Maternitatea Elena Doamna: Vă daţi seama, sunt emoţii şi pentru noi că suntem supuşi riscului de infectare şi pentru copil emoţii că şanse sunt jumi-juma ca să spun aşa, având şi o greutate mică la naştere de 1000 de grame, dar noi sperăm că va fi bine.

Nou născutul avea 1 kilogram. A fost transferat în incubator, cu un echipaj SMURD de Terapie Instensivă Mobilă la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi.

Diana Cimpoeşu medic şef UPU SMURD Iaşi: Se fac testele şi în cazul bebeluşilor. Decizia o ia neonatologul în momentul în care se recoltează, apoi este urmărit, protocolul fiind similar adulţilor care sunt pozitivi. Dar aşa cum am aflat din experienţa altor ţări există şanse mici ca bebeluşii născuţi din mame COVID pozitive să fie şi ei pozitivi.

Aceasta a fost a şasea oară când medicii de la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi au adus pe lume un bebeluş de la mame confirmate cu noul coronavirus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici