Video O sută de oameni, evacuaţi după o viitură formată pe un pârâu / ISU intervine în zonele afectate | VIDEO

O sută de persoane localitatea Corod, judeţul Galaţi, au fost evacuate, luni seara, după ce o viitură formată pe un pârâu a inundat zeci de gospodării şi mai multe drumuri. În zonele afectate intervin mai multe echipe ale ISU, care încearcă să-i ajute pe oameni şi să evacueze apa din curţi şi case.

4464 afișări

Pârâul Corozel din judeţul Galaţi a ieşit din matcă din cauza unei ploi torenţiale. Apa a inundat zeci de locuinţe din satul Corod şi mai multe drumuri şi se îndreaptă către localitatea învecinată, Matca.

Peste o sută de persoane au fost evacuate şi probabil îşi vor petrece noaptea la rude sau în şcoala din localitate. Pompierii care intervin la faţa locului spun că oamenii nu sunt în pericol.

„Pârâul Corozel a ieşit din matcă şi a inundat aproximativ 50 de locuinţe şi curţi în Corod. Oamenii nu sunt în pericol, au fost evacuaţi de Primărie. Sunt cel puţin o sută de persoane evacuate. Am dat RO Alert pentru localitatea Matca, viitura pune în pericol comunitatea. Este un drum judeţean blocat, apa are 20 de centimetri pe o distanţă de 100 de metri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Autorităţile judeţene monitorizează situaţia şi anunţă că sunt pregătite să-i ajute pe oamenii care vor înregistra pagube din cauza inundaţiilor.

Judeţul Galaţi este vizat de o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă până marţi, la ora 6.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici