Oameni politici şi sportivi din zăpadă, la Festivalul de la Straja. „Vasilica şi Liviu”, pe podium | GALERIE FOTO

Statui înfăţişând politicieni şi sportivi, un tort uriaş, o lume a trolilor, toate au fost construite din zăpadă, sâmbătă,în staţiunea montană Straja, în cadrul Festivalului Oamenilor de Zăpadă, lucrarea "Vasilica şi Liviu, din Teleorman" clasându-se pe primul loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

990 afișări
Imaginea articolului Oameni politici şi sportivi din zăpadă, la Festivalul de la Straja. „Vasilica şi Liviu”, pe podium | GALERIE FOTO

Oameni politici şi sportivi din zăpadă, la Festivalul de la Straja; „Vasilica şi Liviu”, pe podium

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

Turiştii care îşi petrec sfârşitul de săptămână în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, judeţul Hunedoara, au participat, sâmbătă, la un concurs al formelor din zăpadă. În timp ce unii au modelat oameni politici din omăt, alţii au ales să construiască o familie de mexicani, sculptura lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", personaje din desene animate sau personalităţi sportive.

"Au fost 37 de construcţii în zăpadă, pe diferite teme, printre care ”Vasilica şi Liviu, din Teleorman”, construită de un grup mai mare de oameni care au încins o horă alături de cei doi, bucuroşi că s-au mărit salariile. Altă lucrare a fost ”Halep campioana”, chiar dacă Simona e pe locul 2, în inimile tuturor care au construit acolo în zăpadă e tot pe locul întâi. A mai fost o lucrare cu o familie de mexicani, ”Tom Degeţel”, cea mai mică lucrare care era cât un degeţel, au fost oameni de zăpadă, un tort uriaş, a fost ”Cuminţenia Pământului”. Pe primul loc s-a clasat lucrarea ”Vasilica şi Liviu”, pe locul al doilea a fost lucrarea cu Simona Halep, tot pe locul al doilea a fost şi familia de mexicani. Apoi Lumea Trolilor, tortul. Toată lumea a fost premiată în cupe, diplome şi bani", a declarat, pentru MEDIAFAX, Emil Părău, investitor din Straja.

Indiferent de vârstă, turiştii s-au distrat modelând zăpada, toţi concurenţii fiind premiaţi.

Peste 3.000 de turişti se bucură de vremea frumoasă din acest weekend, la Straja, gradul de ocupare în staţiunea montană fiind de sută la sută.

"În staţiune sunt între 3.000-3.500 de turişti. La cazare este plin, sută la sută ocupat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Resiga, şeful Salvamont Lupeni.

Nu au lipsit nici accidentările, şapte persoane având nevoie de îngrijiri medicale, după ce au căzut pe pârtie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici