Video Ortodocşii se pregătesc de Paşte. Pelerinaj impresionant de Florii în ţară

Circa 1.200 de persoane au participat, sâmbătă, la un pelerinaj de Florii pe unul dintre bulevardele importante din Galaţi. Coloane de credincioşi şi preoţi au mers până la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde toţi au primit binecuvântarea IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

469 afișări

Aproximativ 1.200 de enoriaşi au participat, sâmbătă, la o ceremonie care reproduce intrarea Domnului Iisus în Ierusalim. Cu flori şi crenguţe de salcie în mâini, credincioşi de toate vârstele, însoţiţi de peste 50 de preoţi din parohiile din Galaţi, au plecat de la biserica Vovidenia către Catedrala Arhiepiscopală.

În fruntea coloanei au fost purtate crucea şi icoana care îl prezintă pe Iisus la intrarea în Ierusalim.

Pelerinajul a durat aproximativ jumătate de oră, iar la finalul drumului credincioşii au fost aşteptaţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, care a sfinţit icoana, a citit din Evanghelie şi a udat cu agheasmă mulţimea şi florile, în timp ce oamenii se rugau pentru sănătate.

Printre participanţi au fost şi persoane venite din alte judeţe.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

„Astăzi ne-am îmbrăcat cu cele mai frumoase haine ale noastre, cu straiele populare româneşti şi am venit aici pentru a-L întâmpina pe Domnul Iisus Hristos cu crengi de salcie şi cu mare bucurie. Îi cântăm astăzi osana şi ne bucurăm pentru această mare sărbătoare. Venim în fiecare an la procesiune. Noi venim de la ţară, am stat 25 de ani în Bucureşti, apoi ne-am mutat la ţară, în comuna Tutova, dar de fiecare dată venim la Galaţi pentru a participa la procesiunea de Florii. Am descoperit aici acest obicei, ne place foarte mult, acest obicei este medicament şi tratament pentru noi”, a spus Năstase Zamfira, o credincioasă venită din judeţul Vaslui.

Coloanele de credincioşi au blocat circulaţia rutieră pe bulevardul gălăţen pe care se află Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pelerinii au fost însoţiţi de echipaje de Poliţie, iar ceremonia s-a încheiat fără incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici