OZN-ul de la Timişoara devine muzeu. Arhitectura SF nu este singura surpriză rezervată vizitatorilor

  • Prima Uzina de Apă a Timişoarei, se transformă în Muzeul Apei
  • Aquatim a lansat o licitaţie pentru gasirea unui constructor
  • Uzina de apă a fost printre primele sisteme centralizate de alimentare şi purificare a apei din Europa
  • În trecut uzina a fost confundată de fanii SF cu un OZN
1154 afișări

Dacă esti pasionat de istoria sau arhitectura SF trebuie să ştii că la Timişoara ţi se pregăteşte un super muzeu. Uzina de Apă, care în trecut a făcut deliciul internauţilor datorită arhitecturii puţin mai ciudate, intră într-un amplu proces de reabilitare. Cristian Păcurar este inginer la Aquatim de mai bine de 25 de ani şi spune că acestă clădire veche de mai bine de 100 de ani se va transforma în Muzeul Apei şi se va bucura de o investiţie  de aproximativ 8 milioane de lei. 

Uzina de apă industrială a fost acceptată oficial în reţeaua Global Network of Water Museums care reuneşte organizaţii din toată lumea. În acest moment la licitaţia pentru construcţia muzeului s-au prezentat doi ofertanţi, iar în zilele următoare va fi desemnat câstigătorul. Din acel moment constructorul are la dispoziţie un an pentru finalizarea noului muzeu.

„Această fântână cu acoperişul asemănător unei farfurii zburătoare, are în componenţă 12 foraje care cu ajutorul celor două pompe din stânga şi din dreapta mea, transportau apa în staţia de tartare pentru eliminarea fierului şi manganului”, explică Cristian Păcurar ing. Aquatim.

„Prin urmare, a reda comunităţii un astfel de spaţiu care nu înseamnă doar istorie ci înseamnă şi un tip de funcţionalitate, înseamnă, până la urmă şi un mod de a fi într-o comunitate, cred că este un lucru absolut fundamental” spune consilierul Robert Şerban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici