Palatul Victoria, iluminat în verde pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

94 afișări
Imaginea articolului Palatul Victoria, iluminat în verde pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

Palatul Victoria, iluminat în verde pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

„Palatul Victoria va fi iluminat marţi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale. Prin acest, demers, Guvernul României se alătură instituţiilor cu rol în creşterea conştientizării educaţiei pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agenţiilor din subordine. Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esenţială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală”, potrivit unui comunicat de presă.

Tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, şi incluzivitate socială. Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, Ministerul Sănătăţii organizează astăzi consultări cu reprezentanţi ai principalelor instituţii partener – experţi, profesionişti în domeniu, reprezentanţi ai organismelor de monitorizare – cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualităţi şi direcţii strategice de dezvoltare”.

„Este binevenit demersul Ministerului Sănătăţii de a aduce la aceeaşi masă instituţii publice, specialişti, organizaţii neguvernamentale şi ale pacienţilor pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătăţii mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnităţii umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici