Parchetul Capitalei: Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur a cerut 700 de lei pentru o operaţie de cezariană

Mircea Conea a fost prins în flagrant în timp ce primea 700 de lei de la soţul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.

1067 afișări
Imaginea articolului Parchetul Capitalei: Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur a cerut 700 de lei pentru o operaţie de cezariană

Parchetul Capitalei: Medicul Mircea Conea a cerut 700 de lei pentru o operaţie de cezariană (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan - Secţia Maternitatea Bucur.

Medicul Mircea Conea este acuzat că a pretins, joi, de la o pacientă suma de 700 de lei pentru a-i face operaţie de cezariană.

Soţul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticorupţie 0800.806.806, reclamând că medicul Mircea Conea a condiţionat efectuarea operaţiei de cezariană de primirea unei sume de bani, se arată într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

În urma sesizării, medicul a fost prins în flagrant, joi seară, în jurul orei 19.00, în timp ce primea de la soţul femeii suma de 700 de lei.

Anterior, soţul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Procurorii cer, vineri, instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a medicului Mircea Conea.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti.

Directorul Spitalului "Sfântul Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocâlteu, a declarat pentru MEDIAFAX că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.

Managerul spitalului a mai spus că a aflat vineri dimineaţă că medicul Mircea Conea a fost reţinut pentru luare de mită.

El a adăugat că nu i s-au mai adus la cunoştinţă până acum alte situaţii de acest fel.

În acest caz, managerului Spitalului "Sfântul Ioan" i s-a spus că există o sesizare potrivit căreia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariană, iar acesta ar fi venit în salon şi i-ar fi aruncat pe jos, spunând că pentru un avort preţul este de 700 de lei.

Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul medicului Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, în prima şedinţă urmând să fie analizată oportunitatea transmiterii cauzei pentru analiză la Comisia de jurisdicţie, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX preşedintele organizaţiei, Ioan Lascăr.

"În condiţiile în care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor Bucureşti se autosesizează, în sensul că va lua în discuţie cazul acestui medic în prima şedinţă din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiză Comisiei de jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bucureşti", a spus doctorul Ioan Lascăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici