- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.10.2024, 15:59)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii într-un dosar de înşelăciune şi fals cu un prejudiciu de 16 milioane de lei
Mai multe percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în patru judeţe într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals în care prejudiciul ajunge la 16 milioane de lei.
Urmărește
836 afișări
Percheziţiile au avut loc joi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Hunedoara şi Dâmboviţa.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2024, în municipiul Bucureşti, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, iniţiat de patru persoane, la care, ulterior, ar fi aderat alte 15 persoane, a cărui activitate ar fi constat în crearea unui mecanism ce ar fi avut ca scop obţinerea de credite bancare, în mod fraudulos, în numele unor societăţi comerciale, iniţial deţinute de către membrii constituenţi, iar, ulterior, societăţi inactive cumpărate şi reactivate, ale căror bilanţuri contabile, balanţe de verificare şi alte documente contabile, ar fi fost falsificate şi folosite în acest scop”, potrivit IGPR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zelenski dezvăluie pentru prima dată pierderile totale ale Ucrainei în războiul lui Putin, în urma unor declarații controversate ale lui Trump
-
Criza din Siria. Egiptul acuză Israelul că a ocupat porţiuni din teritoriul Siriei după cădera lui Assad. Cum explică Israelul incursiunea
-
Negocieri pentru noul guvern. Romaşcanu: PSD va cere poziţia de prim-ministru
-
Piaţa monetară şi valutară s-a mai detensionat puţin la începutul săptămânii
Poliţiştii arată că, iniţial, ar fi fost folosite în activitatea infracţională societăţile comerciale administrate de cei doi lideri ai grupării, iar ulterior, din cauza numărului limitat de finanţări bancare acordate unei singure, persoanele cercetate ar fi dezvoltat un alt mecanism infracţional, constând în preluarea, prin persoane interpuse, a unor societăţi comerciale inactive, fără cazier fiscal sau judiciar.
Acestea ar fi fost folosite, în mod strategic, pentru a obţine noi credite întrucât, fiind înregistrate pe numele altor persoane, nu ar fi avut legături vizibile cu firmele care obţinuseră anterior finanţări.
În plus, pentru a crea o aparenţă de activitate economică şi pentru a influenţa deciziile instituţilor bancare, între societăţile respective s-ar fi efectuat tranzacţii financiare fictive, bazate pe sumele obţinute din creditele anterioare, fără un suport economic real.
Ulterior, persoanele cercetate ar fi identificat alte societăţi comerciale care ar fi fost preluate şi folosite în acelaşi mod.
În urma percheziţiilor făcute, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, de peste 100.000 de euro, 294.550 de lei, 21 de telefoane mobile, două laptopuri, două spaţii de stocare a datelor, numeroase înscrisuri, carduri bancare, precum şi alte mijloace de probă. De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător, cu lăsare în custodie, asupra a 5 autoturisme, cu valoare totală de peste 30.000 de euro.
Prejudiciul creat prin activitatea infracţională a fost evaluat la peste 16.000.000 de lei.
Procurorii au dispus reţinerea a 14 persoane pentru săvărşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Ulterior, faţă de 4 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Papa Francisc face apel la încetarea focului de Crăciun „pe toate fronturile de război”
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Caloriferele vor fi mai calde iarna, dacă folosești acest banal obiect din dormitor. Trucul este foarte UTIL
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe