Pfizer retrage 5 loturi de Accupril, un medicament împotriva hipertensiunii arteriale

Pachetele au fost distribuite în Statele Unite şi Puerto Rico din decembrie 2019.

491 afișări
Imaginea articolului Pfizer retrage 5 loturi de Accupril, un medicament împotriva hipertensiunii arteriale

Pfizer a rechemat (în martie) 5 loturi de Accupril (Quinapril HCl), un medicament utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace, din cauza prezenţei nitrozaminelor peste nivelul de siguranţă.

Sunt substante prezente în apă şi în diverse alimente, potenţial cancerigene, dacă sunt luate în doze mai mari decât cantitatea zilnică maxima recomandată şi pentru o perioadă îndelungată de timp. Loturile retrase au fost distribuite în Statele Unite şi Puerto Rico din decembrie 2019 şi până astăzi.

Accupril este utilizat de mai bine de 30 de ani şi Pfizer nu cunoaşte niciun eveniment advers legat de retragerea loturilor cu impurităţi. Compania consideră că nu există niciun risc imediat pentru pacienţii care iau medicamentul, dar recomandarea este să fie consultat medicul.

Numerele de lot retrase sunt listate pe site-ul Food and Drug Administration. Angrosiştii şi distribuitorii care au primit loturile afectate au fost rugaţi să pună imediat în carantină produsul şi să informeze clienţii care au cumpărat medicamentul „impur” să-l returneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici