Ponta cere autorităţilor abilitate să pedepsească persoanele care l-au atacat pe şeful CNCD

Premierul Victor Ponta solicită autorităţilor abilitate să întreprindă măsurile necesare pentru investigarea incidentului în care a fost implicat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi pedepsirea celor ce au încălcat legea, informează Guvernul.

184 afișări
Imaginea articolului Ponta cere autorităţilor abilitate să pedepsească persoanele care l-au atacat pe şeful CNCD

Ponta cere autorităţilor abilitate să pedepsească persoanele care l-au atacat pe şeful CNCD

Într-un comunicat transmis duminică se arată că primul-ministru condamnă public orice act de intimidare şi violenţă la adresa preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos, precum şi la adresa oricărui demnitar şi funcţionar al statului român, arătându-se că orice act de intimidare, violenţă, rasism sau discriminare este condamnabil şi inacceptabil. Sursa citată aminteşte totodată că, în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi de semnatară a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, România nu tolerează declaraţii şi manifestări ce aduc atingere nu doar drepturilor cetăţeneşti, ci şi demnităţii şi valorilor umane.

"Premierul României îşi exprimă regretul pentru incidentul în care a fost implicat domnul Csaba Asztalos şi solicită autorităţilor abilitate să întreprindă măsurile necesare pentru investigarea acestui caz şi pedepsirea celor ce au încălcat legea. Premierul Victor Ponta consideră că este inacceptabilă, chiar şi la stadiul de ipoteză, situaţia ca un demnitar al statului român să fie atacat pentru modul în care îşi exercită mandatul şi pentru hotărârile pe care le ia în funcţia deţinută. În egală măsură, premierul României solicită instituţiilor statului să acţioneze cu promptitudine de fiecare dată când, în spaţiul public, se transmit mesaje sau au loc acţiuni cu caracter rasist sau xenofob. Orice cetăţean trebuie să fie protejat în egală măsură de agresiuni şi acte de violenţă, indiferent de resorturile care le stau în spate", se arată în comunicat.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a depus la Poliţia Capitalei, vineri la prânz, o plângere referitoare la incidentul produs miercuri în Capitală şi semnalat într-o scrisoare trimisă premierului de către un grup de ONG-uri.

"Iniţial, nu am vrut să depun plângere, însă, la insistenţele prietenilor, am făcut acest demers", a mai spus Asztalos.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici