Poştaşii protestatari de la Cluj i-au cerut premierului Cioloş demiterea conducerii Poştei. Peste 15.000 de oameni, din toată ţara, ameninţă cu greva generală - VIDEO

Poştaşii protestatari de la Cluj l-au aşteptat, luni, timp de trei ore, pe premierul Dacian Cioloş în faţa USAMV, cerându-i demiterea conducerii Companiei de stat Poşta Română, însă primul-ministru nu a putut oferit un răspuns.

3702 afișări
Imaginea articolului Poştaşii protestatari de la Cluj i-au cerut premierului Cioloş demiterea conducerii Poştei. Peste 15.000 de oameni, din toată ţara, ameninţă cu greva generală - VIDEO

Poştaşii protestatari de la Cluj i-au cerut lui Cioloş demiterea conducerii Poştei. Peste 15.000 de oameni din toată ţara ameninţă cu greva generală.

Peste o sută de angajaţi ai Poştei de la Cluj s-au adunat, luni, la intrarea în curtea USAMV, unde Dacian Cioloş participa la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, şi au aşteptat acolo trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieşire, premierul s-a oprit să discute cu protestatarii, aceştia cerându-i demiterea conducerii Companiei de stat Poşta Română.

Liderul de sindicat de la Cluj, Carol Sinka, a declarat că de trei zile, de când poştaşii au întrerupt activitatea, nicio autoritate nu s-a întâlnit cu protestatarii.

"Activitatea din Poştă nu mai poate continua în actulalele condiţii. Vă rog să demiteţi conducerea Companiei Poşta Română pentru a se dezamorsa situaţia”, i-a spus liderul de sindicat premierului.

În replică, acesta a afirmat că a discutat, în urmă cu câteva zile, cu ministrul Comunicaţiilor şi i s-a spus că negocierile sunt în curs de desfăşurare cu sindicatele. Premierul a afirmat că aşteaptă rezultatul acestor discuţii, iar dacă va fi nevoie, se va implica şi Guvernul.

"Există un Consiliu de Administraţie care are un contract şi trebuie să-şi asume anumite obligaţii. Nu vă pot da eu azi un răspuns”, a spus Cioloş.

După plecarea acestuia, sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de discuţie, deoarece nu au primit un mesaj concrect legat de problemele cu care se confruntă.

Vineri, poştaşii au dat foc, în timpul unui protest la Cluj-Napoca, ofertei salariale a conducerii Poşta Română, cerând demisia acesteia şi ameninţând cu declanşarea grevei generale.

Peste 15.000 de oameni protestează în toată ţara şi ameninţă cu greva generală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici