Video Prima echipă românească de „infirmiere” care nu se infectează şi nu obosesc îi ajută pe medicii de la Matei Balş

  • Prima echipă românească de „infirmiere virtuale” va fi activată la Institutul „Matei Balş”
  • Avatarurile nu se infectează, nu obosesc, nu consumă echipamente de protecţie
  • „Infirmierele virtuale” sunt creaţia unei echipe specializate în soluţii de branding şi comunicare
838 afișări

Coronavirusul nu e un adversar ca oricare altul, aşa că nici lupta cu el nu trebuie dusă cu armele obişnuite.

În sprijinul medicilor vine acum şi tehnologia... la propriu. O firmă din Bucureşti, specializată în soluţii de branding şi comunicare, a creat infirmiere virtuale. 12 la număr, care vor lucra, pentru început, alături de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Acestea sunt de fapt o reţea de tablete interconectate, montate pe avataruri cu aspect de cadru medical. Iar scopul lor este de a limita expunerea doctorilor la contactul cu pacienţii infectaţi.

„Vor ajunge prin donaţia noastră la „Matei Balş”. Am fost surprinşi să găsim deschidere acolo. Contrar tuturor temerilor că la spitalele de stat nu se poate, că poate nu sunt deschişi în perioada asta, au îmbrăţişat foarte repede. Ne-am bucurat, ne-a motivat şi în opt zile de la idee până astăzi reuşim să implementăm”, precizează Dragoş Bălan, co-fondator Marcom Hub.

Infirmierele virtuale sunt soluţia potrivită pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, dar ele nu substituie actul medical. Cu ajutorul lor, medicii şi asistentele pot filtra nevoile pacienţilor, fără să intre în salon. Comunicarea se face simplu, prin video-call.

În acest mod medicul te va apela şi pe tine în salon, pentru a verifica cum te simţi sau dacă ai nevoie de ceva. În acelaşi timp şi tu vei putea apela medicul, pentru a cere ajutor. 

Avatarurile nu se infectează, nu obosesc şi nu consumă echipamente de protecţie. Tot ce au nevoie este o sursă de alimentare.

„Pot să verific fiecare tabletă dacă are semnal la internet. O să le spun, în cazul în care una nu merge, să o mute în alt salon sau să mute în altă parte a salonului ca să aibă mai mult semnal. Pot să vad dacă bateria e descărcată sau dacă este în priză tableta respectivă şi pot să le spun să bage tableta în priză sau să verifice altă priză în cazul în care una nu merge”, explică Alin Obaciu, partener Marcom Hub .

Pentru jumătate de an, munca „infirmierelor virtuale” va fi asistată de la distanţă de o echipă tehnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici