Primele autocare cu sindicaliştii care vin să protesteze au ajuns în Capitală

Peste 50 de autocare cu sindicalişti care vin să protesteze au ajuns în Capitală, miercuri dimineaţă, majoritatea ajungând deja în zona Pieţei Victoria, unde de la ora 10.00 va începe mitingul, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

18 afișări
Imaginea articolului Primele autocare cu sindicaliştii care vin să protesteze au ajuns în Capitală

Primele autocare cu sindicaliştii care vin să protesteze au ajuns în Capitală (Imagine:Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Militaru a precizat că până la ora 8.00 au venit în Capitală 56 de autocare cu sindicalişti, 46 dintre acestea ajungând deja în zona Pieţei Victoriei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, începând de la ora 7.30, prin şase puncte de acces din Capitală vor intra aproximativ 1.200 de autocare şi microbuze cu protestatari. Forţele de ordine vor supraveghea deplasare acestora, în coloane de câte zece, la punctul de întâlnire al manifestanţilor, la intersecţia Bulevardului Kiseleff cu strada Arhitect Mincu.

Protestul din Capitală începe la ora 10.00, în faţa Guvernului. Confederaţiile sindicale spun că aduc în Capitală peste 100.000 de oameni care vor cere demisia întregului Guvern, acest miting, al doilea ca amploare de după 1991, desfăşurându-se în aceeaşi zi cu votul moţiunii de cenzură.

Timp de o oră sindicaliştii vor protesta în faţa Guvernului, iar în jurul orei 11.00 vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde vor aştepta rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

De asemenea, câte un grup de sindicalişti va fi prezent de la ora 8.00, la fiecare poartă a Parlamentului, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, la acţiunile de protest au fost mobilizaţi 2.400 de jandarmi, din care 200 de la Gruparea Mobilă de la Ploieşti.

De asemenea, 500 de poliţişti rutieri sunt în stradă pentru fluidizarea traficului, iar 2.000 de poliţişti de la ordine publică au fost mobilizaţi în tot oraşul, inclusiv pe traseul de marş, pentru a asigura liniştea publică.

Primăria Capitalei şi Jandarmeria recomandă bucureştenilor ca miercuri să folosească mai ales transportul în comun de suprafaţă şi subteran şi să evite zonele în care au loc mitingul şi marşul.

Pentru protestul sindicaliştilor, unele străzi au fost închise, pe altele a fost restricţionată circulaţia, iar parcarea maşinilor în zona de protest a fost interzisă de marţi seară.

De asemenea, autobuzele care au traseu prin centrul Capitalei vor ocoli zona de protest.

Pentru ziua de miercuri se anunţă ploi cu averse în Capitală şi o temperatură maximă de 8 grade Celsius, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici