Video Primul Paşte virtual din istoria omenirii. Streinu-Cercel: Sărbătorile pascale trebuie să se desfăşoare cu Dumnezeu în suflet, nu cu mese şi bairame

  • Primul Paşte virtual din istoria omenirii
  • Sărbătorile pascale trebuie să se desfăşoare cu Dumnezeu în suflet, nu cu mese şi bairame
  • Dacă nu înţelegem acest lucru ne asumăm un risc să ne contaminăm între noi şi de atunci încolo Dumnezeu cu mila
2894 afișări
Noi vom avea o pantă uşor ascendentă. Cam aşa ar trebuie să meargă lucrurile. Dar dacă ne vom îngrămădi în mall-uri, market-uri vom avea un număr mare de îmbolnăviri. În  momentul de faţă, se speră că rata transmiterii coronavirusului  va fi de 1 la 1, dar într-un scenariu în care populaţia nu  se conformează recomandărilor s-ar putea ajunge la 1 la 3. Rezultatul măsurilor deja luate va putea fi evaluat în 14-21 de zile”, a spus Streinu-Cercel la Marius Tucă Show.
 
Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş recomandă românilor să evite adunările cu ocazia zilelor de Paşti. „Sărbătorile pascale trebuie să se desfăşoare cu Dumnezeu în suflet, nu cu mese şi bairame. Dacă nu înţelegem acest lucru ne asumăm, un risc potenţial să ne contaminăm între noi şi de atunci încolo Dumnezeu cu mila. După ce trece epidemia, vom putea da o chermneză mare la nivel naţional în care să sărbătorim cum se cuvine”, a spus medicul.
 
Impunerea de restricţii de circulaţie nu este exclusă, dar aceste restricţii trebuie să fie bine gândite, România trebuie să rămâna o ţară funcţionabilă, spune Streinu-Cercel: „Nu ne putem băga în peşteră, categoric nu. Vor fi o serie de reguli, fără doar şi poate. Dacă vor fi gândite bine, putem trece peste pandemie şi să dăm un exemplu de bune practici”.
 

Măsuri de sprijin ale celor izolaţi la domiciliu sau a celor infectaţi

Lucrăm la un centru de telemedicină la care medicii să răspună la telefoanele celor izolaţi la domiciliu ca să fie siguri că nu vor fi abandonaţi acasă. Este inclusiv o protecţie psihică pentru că presiunea asupra lor este foarte mare”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Declaraţiile integrale ale lui Străinu-Cercel pot fi văzute AICI 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici