Video Prinţul Charles, întâlnire cu micii fermieri şi producători

Prinţul Charles a ajuns, joi, la sediul Fundaţiei sale caritabile din Viscri, judeţul Braşov, urmând să participe la reuniunea micilor fermieri şi producători de alimente artizanale din România, evenimentul marcând finalul unui sondaj cu privire la identificarea producătorilor de produse naturale.

1093 afișări

"Prinţul Charles se va întâlni cu cei 30 de fermieri şi producători şi cu liderii fundaţiilor locale ce sprijină dezvoltarea rurală. Excelenţa Sa se va întâlni şi cu fostul campion român la canoe Ivan Patzaichin, care, la rândul său a pus bazele unei fundaţii de caritate numită MILA 23, organizaţie ce sprijină patrimoniul, gastronomia şi turismul din Delta Dunării(...) Evenimentul din Viscri marchează sfârşitul unui lung sondaj, lansat anul trecut de către Fundaţia România a Prinţului de Wales în parteneriat cu Asociaţia Slow Food şi Platforma România 100. Obiectivul sondajului urmărea identificarea tuturor producătorilor de produse naturale din România", se arată într-un comunicat remis de ambasada Marii Britanii.

Reprezentanţii Fundaţiei s-au întâlnit cu peste 200 de fermieri şi producători din Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat, reuşind să identifice în jur de 70 de produse de înaltă calitate realizate în armonie cu natura; se regăsesc brânzeturi, miere, peşte, uleiuri presate la rece, dar şi băuturi organice. În plus, au fost redescoperite două rase speciale de porc, faimoase pentru calitatea lor de carne şi grăsime: Mangaliţa şi Bazna.

"În 2019, Sibiu va deveni Regiunea Gastronomică Europeană; Fundaţia Prinţului de Wales colaborează strâns cu oficialii regiunii pentru a determina posibilitatea de a aduce câteva dintre produsele identificate în urma sondajului pe piaţa locală", se mai arată în comunicat.

Infiinţată acum trei ani, Fundaţia ‘România’ aparţinând Prinţului de Wales, a lansat diverse programe importante pentru conservarea patrimoniului naţional (de exemplu, în domeniul agriculturii), oferind sprijin şi pentru foşti militari. Fundaţia are sediul într-o reşedinţă reabilitată din localitatea Viscri, ce datează încă din anii 1700. Fundaţia funcţionează şi ca centru de formare pentru comunităţile rurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici