Video Procurorul general spune că Mario Iorgulescu, transferat în străinătate, nu poate fugi de răspunderea penală

Anchetatorii nu aveau la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a împiedica transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate, explică procurorul general Bogdan Licu, şi menţionează că deplasarea nu ar putea să îl scutească de o eventuală răspundere penală,deoarece „nimeni nu poate fugi”.

1214 afișări

„Am vorbit cu colegii de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Starea dânsului este una foarte precară de sănătate. Procurorul nu putea împiedica, nu aveam nicio pârghie să împiedicăm scoaterea nu lui din ţară, transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia a considerat că este îngrijit mai bine”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general interimar a mai subliniat că nu puteau fi dispuse măsuri preventive „într-o astfel de situaţie şi în acest caz. Reprezentanţii Spitalului Elias din Capitală, unde a fost internat până luni Mario Iorgulescu nu au transmis încă informare oficială cu privire la transferul tânărului în străinătate.

Întrebat dacă Mario Iorgulescu ar putea, prin transferul în altă ţară, să fugă de răspunderea penală, Bogdan Licu a răspuns: „Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat oficial, luni, că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului, subliniind că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici