Video Prof. Univ. Dr. Monica Pop: „Au murit oameni pentru că spitalele au fost închise. Boala nu ţine cont de starea de urgenţă!”

  • Prelungirea stării de urgenţă ar fi un gest ilogic şi împortiva oamenilor”, a spus Prof. Univ. Dr. Monica Pop
  • „Policlincile şi spitalele non-covid trebuie redeschise de urgenţă”, a mai declarat specialistul în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”
  • Doctorul Monica Pop a mai spus că „În România, erau un million de progtramări pe zi la medic”
8583 afișări

Apel disperat al doctorilor, făcut în cadrul unei ediţii speciale a emisunii „Marius Tucă Show”. Monica Pop, şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, cere redeschiderea spitalelor pentru ca românii să aibă acces la actul medical. Aceasta susţine că mulţi pacienţi au fost condamnaţi la moarte pentru că statul nu le-a permis să fie trataţi.

„Cei de la conducere nu au înţeles că sunt şi alte boli care există în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi, pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a spus prof. univ. dr. Monica Pop. 

Medicul crede că sistemul sanitar va fi suprasolicitat şi cere de urgenţă redeschiderea spitalelor non-covid.

„Nu înţeleg de ce nu funcţionează policlinicile şi spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. E o mare problemă , înainte de COVID erau un milion de programări pe zi, din toate domenile medicale”, a declarat specialistul. 

Monica Pop este de părere că măsurile luate de autorităţi au fost mult prea dure, iar prelungirea stării de urgenţă ar fi un act iresponsabil, care nu ar ţine cont de nevoile românilor, ci doar de orgolii politice.

„Logic nu este. Împotiva oamenilor este, neelectoral este. Este vorba doar despre orgolii politice. Cred că boala există, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi cred că măsurile au fost exagerate. Nu mi se pare normal. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”, a mai spus medicul Monica Pop. 

În cadrul emisunii „Marius Tucă Show”, Monica Pop a discutat şi despre demiterea lui Adrian Streinu Cercel. Aceasta crede că îndepărtarea sa este un gest iresponsabil făcut de autorităţi, mai ales că şeful de la Institutul „Matei Balş" este unul dintre specialiştii care are în permanenţă contact cu bolnavii de coronavirus şi a cărui expertiză nu poate fi ignorată de guvernanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici