Protejează copilul din maşină! Scaunul trebuie aşezat într-o anumită poziţie faţă de şofer

  • La fiecare 8 minute, în lume, un copil moare ca urmare a unui accident rutier. Scaunul auto pentru copii este singurul element de siguranţă pasivă.
  • Scaunul reduce riscul de deces cu 80% şi riscul de rănire gravă cu 90%.
  • Copiii cu înălţimea de până la 135 cm trebuie să fie fixaţi în dispozitive speciale.
650 afișări
Imaginea articolului Protejează copilul din maşină! Scaunul trebuie aşezat într-o anumită poziţie faţă de şofer

Scaun copil

 
În fiecare an, aproximativ 180 de mii de minori îşi pierd viaţa fiind pasageri, într-un accident de maşină. De prea mult timp, România ocupă prima poziţie la acest capitol. 120 de copiii îşi pierd viaţa şi alţi 450 sunt grav răniţi an de an, iar o bună parte din ei rămân cu sechele pe viaţă. Scaunul pentru copii
este singura opţiune reală pentru a salva viaţa pruncului tău în cazul unui accident. 
 
Poliţist brigada rutieră:
 
”În prezent legistraţia în vigoare prevede o limitâ de înălţime şi anume până la înălţimea de 135 cm copii trebuie să fie fixaţi în dispozitive de fixare, iar
după 135 cm ei se pot deplasa şi dacă poartă o centură de siguranţă”.
 
Fundaţia Siguranţa Auto Copii România alături de Brigada Rutieră şi Academie Titi Aur  au început acum 2 ani o campanie de conştientizare a acestor evenimente nefericite. Copilul tău trebuie să circule într-un astfel de scaun încă de când ieşi cu el din spital. 
 
DR. ALICE DONA MITU, fondator "Fundaţia Siguranţa Auto Copii România":
 
”Siguranţa copilului tău începe din maternitate de multe ori întâlnim explicaţia că este scumpă scoica (scaunul pentru copii) şi este. Bugetul unei familii la început de drum este serios afectat de tot felul de investiţii”.
 
Cu toate acestea investiţia nu mai pare aşa mare dacă te gândeşti că salvezi o viaţă. De altfel mai bine dai banii pe un scaun pentru copii decât pe o amendă. 
 
Poliţist brigada rutieră:
 
”Nerespectarea acestei abateri se sancţionează contravenţional cu o amendă cuprinsă între 4 şi 5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare”.
 
Roxana Sotreanu este psiholog pentru copii. Ea îţi spune că toate scaunele care ies pe piaţă trebuie să fie testate înainte. Abia după ce trec testul de impact frontal, lateral şi prin rostogolire, ele pot fi scoase pe piaţă.
 
ROXANA SOTREANU, psiholog pentru copii

”Scaunul auto să fie poziţionat pe diagonală cu şoferul. Ele trebuie să fie ramforsate cu oţel, să aibă centură de prindere în 5 puncte, spumă pentru protecţia capului în dreptul tetierei şi protecţie laterală de impact”.
 
Cu 14 ani de experienţă în domeniul siguranţei pentru copii, fondatoarea companei Te-Rox Prod îţi spune că nu există compromisuri când vine vorba de viaţa copilului tău
 
DOINA CEPALIS, Te-Rox Prod
”Nu putem lansa în piaţă scaune care sunt sub aceste norme europene şi norme internaţionale... Un copil la un impact chiar şi la 10 km la oră poate avea un accident, el poate fi vătămat, el poate fi rănit”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici