PROTEST al părinţilor faţă de problema câinilor maidanezi, vineri, în Piaţa Romană

Comunitatea online a părinţilor anunţă o acţiune de protest, vineri, în Piaţa Romană din Capitală, în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

2536 afișări
Imaginea articolului PROTEST al părinţilor faţă de problema câinilor maidanezi, vineri, în Piaţa Romană

PROTEST al părinţilor faţă de problema câinilor maidanezi, vineri, în Piaţa Romană (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Sute de părinţi şi copii vor manifesta în cadrul unui protest organizat vineri, 06 septembrie, în Piaţa Romană, începând cu ora 19.00, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă! Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stăpâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii", se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Comunitatea de părinţi transmite condoleanţe familiei Anghel, iar vineri, în cadrul acţiunii de protest, vor aprinde candele pentru Ionuţ şi vor păstra un moment de reculegere în memoria lui.

Părinţii cer ferm autorităţilor să găsească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri.

"Vrem o lege clară, aplicabilă şi care să aibă efecte în viaţa tuturor", se mai arată în comunicat.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

Oprescu a arătat că referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie, iar acesta va avea o singură întrebare, respectiv "Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân - n.r.)?".

Mobilizare online pentru mitingul "anti-maidanezi", inclusiv pe pagina de Facebook a mamei lui Ionuţ

Anunţul de mobilizare la mitingul "anti-maidanezi" care va avea loc vineri în Capitală a fost preluat inclusiv pe pagina de Facebook a mamei copilului decedat după ce a fost muşcat de câini vagabonzi, unde a fost postat şi un mesaj privind garantarea integrităţii fizice prin Constituţie.

Pe contul Andreei Felicia Anghel apare, astfel, un mesaj legat de organizarea unui miting "anti-maidanezi şi, în acelaşi timp, de susţinere a familiei copilului ucis de maidanezi", de către asociaţia Pro Civilizaţie Secolul 21, vineri, de la ora 19.30, în Piaţa Romană din Capitală.

"Vrem ridicarea definitivă a câinilor maidanezi de pe stradă! Haideţi sa ne strângem cât mai mulţi, vineri, în Piaţa Romană, începând de la ora 19,30 până la ora 21,30 - la un miting autorizat, pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă pentru noi şi familiile noastre! Nu mai vrem copii mutilaţi şi ucişi de câini fără stăpân! Nu mai vrem să fim terorizaţi de câini maidanezi (...)! Băieţelul de patru ani nu e primul copil ucis. Mâine, copilul oricăruia dintre noi se poate afla în pericol", se precizează într-un anunţ postat de Pro Civilizaţie Secolul 21, aflat şi pe pagina mamei lui Ionuţ, însoţit de o fotografie a acestuia.

Până la ora difuzării acestei ştiri, peste 2.100 de persoane îşi anunţaseră prezenţa la miting, pe site-ul de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici