Protest al unor orădeni dintr-un cartier mărginaş care nu au o trecere de pietoni în apropiere - FOTO

Aproximativ 200 de locuitori ai unui cartier mărginaş din Oradea au protestat, sâmbătă, traversând în mod repetat şoseaua de centură, ei fiind nemulţumiţi că nu au în apropiere o trecere de pietoni şi că pe şosea au fost montate parapete de beton între sensuri, protestul blocând traficul.

249 afișări
Imaginea articolului Protest al unor orădeni dintr-un cartier mărginaş care nu au o trecere de pietoni în apropiere - FOTO

Protest al unor orădeni dintr-un cartier mărginaş care nu au o trecere de pietoni în apropiere - FOTO (Imagine: MediafaxFoto)

Aproximativ 200 de locuitori din zona străzilor Coriolan Hora şi Henrik Ibsen dintr-un cartier mărginaş al municipiului Oradea au protestat, sâmbătă, faţă de montarea unui parapet de beton care desparte sensurile de mers de pe şoseaua de centură, ei fiind obligaţi astfel să parcurgă aproximativ un kilometru pentru a ajunge la o trecere de pietoni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au traversat în mod repetat şoseaua de centură pe acea trecere de pietoni, ceea ce a dus la formarea unor coloane de maşini pe o lungime de peste un kilometru, iar şoferii au claxonat nemulţumiţi.

"Avem cea mai impotentă poliţie din lume! Poliţiştii stau şi se uită la ei! În Germania i-ar fi măturat de pe stradă în cinci minute", a strigat revoltat unul dintre şoferi.

Protestatarii au fost nemulţumiţi că nu au o trecere de pietoni în zonă, iar după montarea parapetului nici nu mai pot traversa şoseaua neregulamentar, ca până acum.

"Imaginaţi-vă că la ora 7.30, când vine trenul cu navetişti din sate, oamenii care coboară în gara Ioşia ar trebui s-o ia pe jos un kilometru şi ceva până la zebra cea mai apropiată, aflată la intersecţia cu strada Henrik Ibsen, şi să meargă înapoi, cam tot atâta, până la staţia de tramvai de pe cealaltă parte a şoselei. Ca să nu întârzie la lucru, îşi riscă viaţa printre maşini sărind peste parapeţi", a afirmat un protestatar.

În această situaţie sunt circa 200 de familii care locuiesc în zona străzii Coriolan Hora.

"Dacă ia foc ceva la noi pe stradă, ardem ca şobolanii. Dacă vine dinspre strada Henrik Ibsen, maşina de pompieri trebuie să ocolească până în strada Cazaban, pentru că nu se mai poate traversa intersecţia direct, prin viraj la stânga", a susţinut un localnic.

Echipajele de Poliţie Rutieră şi Poliţie Locală ajunse la locul protestului de pe străzile adiacente sau chiar mergând pe contrasens, cu avariile pornite, au încercat minute în şir să deblocheze circulaţia.

"Traversez. Aşa umblu eu, mai încet. Ce-o să-mi facă?!", a spus un tânăr protestatar.

O femeie a cerut autorităţilor să vină la faţa locului când ies copiii de la şcoală, pentru a vedea cum aceştia îşi riscă viaţa pentru a traversa şoseaua fără a ocoli.

"Trec şoferii ca nebunii cu 80 şi 100 de kilometri la oră, de nu te încumeţi să traversezi. Vă daţi seama ce e în sufletul unei mame care ştie că trebuie să îi vină copilul de la şcoală şi trebuie să treacă pe aici", a spus femeia.

Protestatarii au cerut Primăriei şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale amenajarea unei treceri de pietoni cu semafor la buton lângă trecerea la nivel cu calea ferată sau a unui sens giratoriu, aşa încât pietonii să poată traversa în siguranţă, precum şi înfiinţarea unei alte treceri pentru pietoni în dreptul gării Ioşia, tot cu semafor la buton, pentru ca navetişii şi locuitorii din zonă să poată traversa şoseaua spre staţia de tramvai.

Circulaţia pe şoseaua de centură a fost reluată parţial după ce poliţiştii au dat întâietate, alternativ, maşinilor şi trecătorilor care traversau în grupuri mari, dar traficul a fost deblocat complet abia în jurul prânzului.

Comisarul-şef Dorin Sava, şeful Biroului de Poliţie Rutieră Oradea, a declarat că, împreună cu reprezentanţii CNADNR şi ai Primăriei, va analiza situaţia pentru a găsi o soluţie de rezolvare a problemei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici