Video Protest în judeţul Cluj: Peste 300 de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de amplasarea separatoare de benzi de către CNADNR- GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 300 de persoane din comuna Feleacu, judeţul Cluj, protestează, duminică, faţă de amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60 care îi împiedică să ajungă la gospodăriile lor şi faţă de neretrocedarea a peste 400 de hectare de livezi aflate în Cluj-Napoca.

2310 afișări

Vezi GALERIA FOTO de mai jos

Protestatarii s-au adunat, duminică, la orele amiezii, la intrarea în comuna Feleacu dinspre Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum "Stop afacerilor cu borduri. Nu distrugeţi şoseaua E60. Este bun naţional”, "Protestăm împotriva distrugerii şoselei naţionale E60 şi îngrădirea accesului la domiciile proprietarilor”, "Nu validaţi abuzurile comuniste. Nu lăsaţi Primăria Cluj să încalce hotarul Feleacului” sau "Protestăm împotriva nerestituirii, după 25 de ani, a pământurilor strămoşeşti, abuziv luate de regimul comunist”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au scandat "Hoţii”, "Vrem pământul înapoi, nu vă bateţi joc de noi”, "Acces către proprietăţi”, "Vrem dreptate” şi "Vrem şoseaua cum a fost”.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a declarat că protestul a fost generat de "bătaia de joc” care înseamnă amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60, care trece prin localitate, şi care nu mai permit locuitorilor care vin cu maşina dinspre Cluj-Napoca să vireze la stânga, pentru a ajunge la casele lor.

"Este drum naţional pe care l-au împărţit în două, nu avem treceri de pietoni, nu putem să ajungem la casele noastre, trebuie să mergem cinci kilometri până la Tureni ca să întoarcem. Lucrările sunt executate la mişto, când plouă se adună apa şi apoi se scurge pe drum, dacă îngheaţă la iarnă, traficul va fi haos. Protestăm şi faţă de faptul că terenuri de peste 400 de hectare de livezi nu sunt date înapoi locuitorilor din Feleacu. Acestea sunt validate din 2003 de comisia judeţeană de fond funciar, iar de atunci Primăria Cluj-Napoca refuză punerea în posesie. Terenurile sunt proprietatea locuitorilor din Feleacu, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Dreptul la proprietate e sfânt, deci ne sunt încălcate drepturi constituţionale”, a spus Costea.

Potrivit acestuia, dacă nu se va găsi o variantă prin care felecanii să primească livezile înapoi, locuitorii comunei vor protesta în faţa Primăriei Cluj-Napoca.

Protestul din comuna Feleacu este autorizat şi supravegheat de jandarmi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici