Video Protest la sediul GDS, după ce ONG-ul i-a acordat premiul lui Augustin Lazăr | FOTO & VIDEO

Un protest a avut loc, miercuri seară, la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS), faţă de decizia organizaţiei de premiere a procurorului general Augustin Lazăr.

750 afișări

Printre manifestanţi s-au aflat şi fostul deputat Gelu Vişan, dar şi fostul europarlamentar Adrian Severin.

"Grupul pentru Dialog Social, ONG fondat în 1990 prin intervenţia lui Silviu Brucan - o figură odioasă în procesul bolşevizării României - a decis premierea procurorului Lazăr. Vedem acest gest de recunoştinţă ca o palmă aruncată pe obrazul detinuţilor politici ce au suferit de pe urma deciziilor procurorului Lazăr, acesta refuzând-le, în mod repetat, eliberarea condiţionată, una dintre motivaţii fiind aceea că ”deţinutul nu s-a reeducat„. (...)Menţionăm că acest protest nu va avea culoare sau scop politic, el dorindu-se a fi expresia revoltei noastre pentru situaţia în care ne găsim, la 30 de ani de la căderea tiraniei comuniste, realizată cu morţi, sânge şi lacrimi", arată în anunţul postat pe pagina de socializare a evenimentului.

Manifestanţii au solicitat demisia lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general şi retragerea premiului oferit de Grupul pentru Dialog Social şi al Societăţii Timişoara.

Protestul vine după ce, miercuri, expertul anticorupţie Laura Ştefan, membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS), şi-a anunţat demisia, iar disidentul Radu Filipescu a anunţat că se suspendă din această organizaţie.

Marţi, Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincţia foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici