Video PROTESTE în mai multe oraşe din ţară faţă de modificarea codurilor penale şi guvernanţi | GALERIE FOTO, VIDEO

Mai multe proteste au loc în ţară faţă de modificarea codurilor penale. Cei mai mulţi oameni s-au adunat la Sibiu, Cluj şi Timişoara, unde pe străzile centrale se circulă greu. La Galaţi, protestatarii au adus corturi pe care au mesaje ironice la adresa liderilor PSD, iar la Alba este ironizată Dăncilă.

2488 afișări

VEZI MAI JOS GALERIILE FOTO

Cei mai mulţi protestatari s-au adunat la Timişoara, Sibiu şi la Cluj, aproximativ o mie de oameni până acum.

Timişoara

Aproximativ o mie de oameni s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru a protesta faţă de modificările Codului de procedură penală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestul “Stop joc, penalilor” organizat în Piaţa Victoriei din Timişoara a fost anunţat pe Facebook, iar miercuri seara, peste o mie de oameni s-au adunat în centrul oraşului pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la modificările Codului de procedură penală.

Manifestanţii ţin în mâini steagul României, precum şi cel al Uniunii Europene şi se folosesc de tobe şi vuvuzele pentru a face zgomot.

De asemenea, protestatarii scandează “Parlament penal, marş la tribunal“, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, “Să vă fie frică, ţara se ridică”, “DNA să vină să vă ia”, “Noi nu suntem o naţie de hoţi”, “Afară, afară cu hoţii din ţară”, “Uniţi, salvăm toată România” sau “PSD, ciuma roşie”.

Totodată, în Piaţa Victoriei a fost adus un afiş uriaş pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara, fără comunişti, fără penali”, iar unii dintre manifestanţi ţin în mâini pancarte cu mesaje precum “Toţi pentru justiţie” sau “Infractorii favorizaţi şi noi abuzaţi. PSD – ALDE – UDMR – CCR, grup infracţional organizat”.

La protest şi-au făcut prezenţa şi voluntari care strâng semnături pentru campania “Fără penali în funcţii publice”.

Sibiu

La Sibiu, protestatarii au pornit într-un marş Sibiu prin centrul oraşului strigând "Afară, afară, cu PSD din ţară!", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Rezistăm, Justiţia apărăm", ”Hoţii, hoţii” sau ”România, trezeşte-te”.

Potrivit paginii Facebook ”Vă vedem din Sibiu”, protestul a fost organizat deoarece ”România nu se poate transforma într-o Republică a Crimei, oricât s-ar strădui o şleahtă de infractori”.

Cluj

Peste 1.000 de persoane protestează, miercuri seara, în Piaţa Unirii din Cluj Napoca faţă de modificările la Codul de orocedură penală, solicitând demisia Guvernului şi scandând "Nu vă fie frică, Ardealul se ridică", unii având tobe cu care bat ritmul scandările.

Protestatarii s-au adunat miercuri în jurul orei 19 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având cu ei steaguri tricolore şi ale UE, dar şi pancarte cu mesaje precum "România trezeşte-te", "Anticipate", "Fără penali", "Hoţii merg la închisoare nu trăiesc pe picior mare", "Şobo Dragnea la puşcărie", "Demisia şobolan penal", "Demisia Tudorel Toader".

Ei scandează "Demisia", "Nu vă fie frică Ardealul se ridică", "Hai români hai cu toţi să scăpăm ţara de hoţi", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Liviu Dragnea La mulţi ani cu executare". Câţiva protestatari au adus tobe cu care bat ritmul scandărilor.

Unul dintre protestatari a declarat că ar trebui ca toţi românii să iasă în stradă până când Guvernul PSD - ALDE va demisiona.

"Acesta nu este un guvern al poporului, este un guvern al hoţilor. Tot ce vor este să subjuge justiţia în interesul lor personal. Au modificat codurile doar ca să îl scape pe Dragnea de puşcărie ceea ce este inadmisibil într-o ţară europeană", a spus acesta.

Participanţii la protest vor să participe şi la un marş prin centrul Clujului.

Iaşi

Aproximativ 400 de ieşeni protestează miercuri seara în Piaţa Unirii, din oraş. Oamenii s-au adunat în centrul Iaşului, într-un cerc, având la ei steaguri ale României, Uniunii Europene şi un steag al Statelor Unite ale Americii, dar şi cu vuvuzele, nemulţumiţi de schimbarea Codurilor penale.

Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului, a Parlamentului şi a lui Liviu Dragnea.

“PSD, ciuma roşie!”, “Dragnea la închisoare, nu la guvernare!”, “România, trezeşte-te!”, "Hoţii, hoţii!", "Hoţii stau la puşcărie în democraţie!", "Uniţi, salvăm toată România!", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă!", "Vrem Justiţie, nu corupţie", sunt doar câteva dintre scandări.

La protestul de la Iaşi a venit şi deputatul USR Cosette Chichirău, având o pancartă pe care scrie: "Dacă voi nu o vreţi, noi o vrem - Kovesi".

Galaţi

La Galaţi aproximativ o sută de oameni protestează faţă de modificarea codurilor penale şi guvernanţi. Protestatarii au amplasat în piaţa de lângă Prefectură trei corturi pe care au lipit poze cu liderii PSD şi mesaje ironice pentru aceştia.

De asemenea, participanţii la miting poartă pancarte cu mesajele „Persecutaţi rebelii şi vă alegeţi cu o revoluţie”, „Voi apăraţi penalii, noi alegem să vă dăm jos pentru asta”, „Aţi vândut ţara bucată cu bucată, veţi plăti pentru asta”.

Protestatarii au steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi scandează ”Hoţii”, ”PSD Ciuma roşie”, ”Jos PSD” sau ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”.

Alba Iulia

Circa 70 de persoane protestează şi la Alba Iulia, faţă de modificările aduse codurilor penale. Un bărbat ţine în mâini o pancartă pe care este scris ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, făcând aluzie la o greşeală de exprimare a premierului Viorica Dăncilă.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Iuliu Maniu din Alba Iulia, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi de modificările aduse la codurile penale, care consideră că sunt în favoarea guvernanţilor.

Oamenii scandează lozinci precum ”Hoţii, Hoţii”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Justiţie, nu corupţie”, Dragnea, nu uita, ţara asta nu e a ta”, ”PSD, ciuma roşie” şi au pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie #văvedem”. ”Decât conduşi de hoţi, mai bine în stradă toţi”, ”Monstruoasa coaliţie PSD-ALDE-UDMR”. Un bărbat ţine în mâini o pancartă cu mesajul ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, ironizând-o astfel pe Viorica Dăncilă care a spus, în urmă cu o lună, ”Orice om îi este frică de o plângere penală”.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX de ce a ales să protesteze, un tânăr a spus că este nemulţumit, în principal, de modificările aduse la codurile penale.

”Ne nemulţumesc modificările codurilor penale, sunt multe lucruri făcute în favoarea lor, decizia CCR – ordinul pe care l-a dat preşedintelui pentru revocarea şefei DNA – cu care nu sunt de acord, pentru că vor revocarea pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, să scape Dragnea şi Tăriceanu de dosare. Din câte am înţeles vor să-l suspende pe preşedinte, să treacă legile Justiţiei, cu care nu sunt de acord”, a spus acesta.

La protest participă tineri şi vârstnici, iar o parte dintre protestatari şi-au adus şi copiii.

Braşov şi Oradea

Proteste similare au loc la Braşov, unde au ieşit în stradă 300 de oameni, sau la Oradea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici