Regulile pentru folosirea transportului în comun după 15 mai: puteri sporite pentru controlori şi poliţiştii locali / Anunţul primarului Capitalei

Primăria Capitalei încearcă să se pregătească pentru data de 15 mai când ar putea intra în vigoare măsurile de relaxare.

17601 afișări
Imaginea articolului Regulile pentru folosirea transportului în comun după 15 mai: puteri sporite pentru controlori şi poliţiştii locali / Anunţul primarului Capitalei

Regulile pentru folosirea transportului în comun după 15 mai: puteri sporite pentru controlori şi poliţiştii locali / Anunţul primarului Capitalei

Una dintre dintre cele mai problematice situaţii este cea a transportului în comun. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a explicat ce reguli vor trebui să respecte călătorii.
 
”Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie şi troleibuze la un moment dat, când aproape toate activităţile erau reduse total sau încetinite. După anunţul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că aţi observat că în Bucureşti a reapărut o uşoară aglomeraţie. În anumite intersecţii, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a declarat Gabriela Firea.
 
Potrivit primarului din Bucureşti, controlorii vor ave puteri sporite şi vor fi ajutaţi de Poliţia Locală. Mai exact, aceştia vor verifica numărul de persoane dintr-un mijloc de transport în comun, astfel încât să fie respectată distanţarea socială. De asemenea, controlorii şi poliţiştii vor putea opri în staţii călătorii în eventualitatea în care un mijloc de transport în comun are deja prea mulţi oameni.
 
Firea a precizat şi că poliţiştii şi controlorii vor trebui să impună aceste reguli fără a brusca, jigni sau ridica tonul la cetăţeni.
 
”Este normal să nu se accepte aglomerarea şi este imperios necear să se urmărească zonele şi rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând picioare, dar nu mai mult, şi la distanţă. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru şi cu sprijinul colegilor de la Poliţia locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători. Pur şi simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanţa socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aştepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a mai precizat Gabriela Firea la Digi24.
 
În contextul în care mijloacele de transport în comun din Bucureşti erau pline înainte de criză, mai ales la orele de vârf, rămâne de văzut cum se va putea aplica noua regulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici