Video Românii din Diaspora îşi petrec Învierea departe de tine ca să te protejeze. Îndemnul lor e simplu: Stai în casă

  • Românii din Italia îşi petrec sărbătorile departe de cei dragi pentru a te proteja
  • Îndemnul lor este să stai pe cât posibil în casă
  • Românii din afara graniţelor nu au uitat tradiţiile de Paşti
340 afișări

Ca să te protejeze pe tine şi pe cei dragi din România, românii din Italia au ales să petreacă învierea depate de casă. Le este dor de cei de acasă dar ştiu că doar aşa vom putea trece cu bine peste această epidemie. Nu au uitat însă tradiţiile de acasă. Românii au pregătit ouă roşii, cozonaci şi friptură de miel pentru a petrece Învierea Domnului.

O româncă stabilită în regiunea Veneto din Italia spune că a ales să nu vină în ţară pentru a nu-i pune în pericol pe cei dragi.

”Vă salut din Nordul Italiei, regiunea Veneto,una dintre cele mai afectate zone de Coronavirus. Noi am ales să rămânem aici pentru a nu vă pune în pericol pe voi şi pentru a ne proteja familiile rămase acasă. Chiar dacă fizic suntem departe, noi trăim alături de voi cu spiritul şi iată am înroşit ouăle de paşte, am pregătit friptura, toate cele necesare Sfintelor Paşte”, a declarat o româncă stabilită în Veneto.

Ea are şi un mesaj pentru românii din ţară şi priveşte cu optimism spre viitor.

Cu multă răbdare, încredere o să reuşim să trecem peste aceste momente dificile pentru noi toţi şi sper să ne putem revedea cât mai curând posibil să glumim, să rândem şi de ce nu să ciocnim un pahar cu vin. Paşte fericit tuturor, Hristos a înviat”, a fost mesajul acesteia.

Irinel Pop este student la Drept, în regiunea Lombardia, zona cea mai afectată de Coronavirus din Italia. Îi este dor de bunicii săi şi şi-ar fi dorit să fie alături de ei de Paşte, însă ştie că sănătatea lor este cea mai importantă.

”Emilia Romagna, suntem chiar în Nord, suntem exact sub zona cea mai roşie, Lombardia. Planul iniţial era ca în perioada aceasta să mergem în România, la bunicii mei. Am decis că este mai bine să nu facem acest lucru, în primul rând pentru sănătatea bunicilor, pentru că nu se ştie nicioadă, poţi să fi asimptomatic”, a declarat Irinel Pop.

Tânărul va petrece Paştele cu părinţii săi la fel ca în România - cu bucate tradiţionale: ”Aici vom petrece simplu, tradiţional româneşte, acasă cu cozonac, un pic de miel am luat şi vom petrece în familie cu părinţii şi asta e”.

Irinel le spune românilor din ţară să stea în case de Paşte, pentru siguranţa lor şi a celor din jur.

Mesajul meu este să continuăm să stăm acasă, cât se poate de mult, să ieşiţi doar pentru motive temeinice şi motive adevărate şi să petrecem un paşte în familie cât se poate de apropiat, cu familia cu care stăm în casă, ca să spunem aşa”, a mai precizat Irinel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici