Românii vor fi anunţaţi prin SMS când urmează să le expire paşaportul. Care este MESAJUL transmis de autorităţi

Deţinătorii de paşapoarte care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil vor fi notificaţi printr-un SMS, începând de miercuri, că le expiră paşaportul cu o lună, până la trei luni înainte, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

839 afișări
Imaginea articolului Românii vor fi anunţaţi prin SMS când urmează să le expire paşaportul. Care este MESAJUL transmis de autorităţi

Românii vor fi anunţaţi prin SMS când urmează să le expire paşaportul. Care este MESAJUL transmis

„În cadrul demersurilor derulate în comun de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte, pentru eficientizarea procesului de eliberare a paşapoartelor, începând de miercuri, cu sprijinul Companiei Naţionale Imprimeria Română, va deveni funcţional sistemul de notificare a cetăţenilor români cu privire la faptul că urmează să le expire paşaportul. Astfel, deţinătorii de paşapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte”, se arată în documentul citat.

De asemenea, prin acelaşi mesaj, cetăţenii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară.

MAE precizează că textul mesajului va fi: „Paşaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar D.G. Paşapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAŞAPOARTE.

Totodată, în luna martie vor primi un SMS de notificare cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele 6 luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici