ROMATSA, după prăbuşirea avionului malaysian: Suntem pregătiţi pentru o creştere a traficului aerian

ROMATSA informează că este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, după accidentul aviatic din Ucraina, şi că asigură deja o creştere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutării zborurilor în contextul conflictului din ţara vecină.

200 afișări
Imaginea articolului ROMATSA, după prăbuşirea avionului malaysian: Suntem pregătiţi pentru o creştere a traficului aerian

ROMATSA, după prăbuşirea avionului malaysian: Suntem pregătiţi pentru o creştere a traficului aerian (Imagine: Cristian Matei/Mediafax Foto)

"ROMATSA este pregătită să facă faţă eventualei creşteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja măsurile necesare pentru a asigura, în siguranţă, serviciile de navigaţie aeriană pentru aeronavele care survolează spaţiul aerian al României. În cazul în care vor exista solicitări din partea EUROCONTROL, regia este pregătită să asigure mai multe sectoare de dirijare simultan", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seară, de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Totodată, ROMATSA precizează că asigură "deja o creştere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutării zborurilor, în urma conflictului din Ucraina".

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

Franţa a îndemnat toate companiile aeriene să evite spaţiul aerian ucrainean.

Autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, a anunţat Eurocontrol, citat de AFP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici