Sebastian Ghiţă, chemat la DNA Ploieşti după ce deputaţii au respins încuviinţarea arestării sale

Sebastian Ghiţă a ajuns joi la sediul DNA Ploieşti acolo unde procurorii vor decide dacă vor aplica o altă măsură preventivă, în condiţiile în care deputaţii au respins miercuri cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

313 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, chemat la DNA Ploieşti după ce deputaţii au respins încuviinţarea arestării sale

Sebastian Ghiţă, chemat la DNA Ploieşti după ce deputaţii au respins încuviinţarea arestării sale (Imagine: Marius Dumbrava/ Arhiva Mediafax Foto)

Sebastian Ghiță a ajuns joi după-amiaza la sediul DNA Ploieşti, iar la intrare a declarat că nu ştie dacă se va lua vreo măsură preventivă împotriva sa. Cât priveşte sesizarea CSM în legătură cu declaraţiile sale despre ancheta DNA, Ghiţă susţine că "sunt multe chestiuni de discutat în plenul CSM şi de către Inspecţia Judiciară vis-a-vis de această situaţie de la Prahova, cred, şi sunt convins că voi avea şi eu lucruri de spus. De altfel, cred că aţi urmărit în presă chestiunile cu informaţii din dosare, despre acuzaţiile care mi se aduc. Încă nu am înţeles cine şi cum scoate informaţii din dosare, de aceea m-am mirat că sunt acuzat eu".

Vicepreşedintele CSM, procurorul Luminiţa Palade, a sesizat joi Inspecţia Judiciară "în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său", se arăta într-un comunicat de presă transmis de CSM. Sebastian Ghiţă a făcut referire, în discursurile sale, la modalitate în care se desfăşoară ancheta, la faptul că au apărut în spaţiul public date din dosar şi a precizat că procurorii i-au cerut, indirect, să îl facă denunţuri împotriva fostului premier, Victor Ponta.

De altfel, numele fostului premier apare în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în declaraţia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor că Victor Ponta i-ar fi oferit funcţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi la Departamentul de Luptă Antifraudă. Şi tot din declaraţiile lui Tudose reiese şi cât de insistent era deputatul Ghiţă atunci când venea vorba despre salvarea prietenilor.

„Ghiţă Sebastian Aurelian, aflându-se în vizită la mine, s-a aşezat în genunchi în faţa mea şi m-a rugat «Salvează-l pe moşu’», referindu-se la Cosma Mircea. Arăt că, la momentul respectiv, Ghiţă Sebastian Aurelian se afla sub influenţa băuturilor alcoolice“, a declarat Tudose în faţa magistraţilor.

„Ultima dată Ghiţă Sebastian a venit tot aşa, pe neaşteptate , la câteva zile după ce DNA Ploieşti instituise măsura controlului judiciar asupra lui şi atunci ne-am certat foarte tare şi efectiv l-am dat afară din casă”, a mai spus Tudose.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererile DNA privind încuvinţarea cererilor de reţinere şi arestare a parlamentarului Sebastian Ghiţă în dosarul în care are şapte capete de acuzare: dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici