Video Şeful DGASPC Galaţi şi-a dat demisia după ce a afirmat despre fata de 14 ani că a avut un act sexual consimţit

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că a fost „o întâmplare nefericită” şi că a avut „un act sexual consimţit” a demisionat.

7755 afișări

Demisia survine în contextul în care directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza, a avut mai multe declaraţii care au stârnit indignarea cetăţenilor despre fata de 14 ani, plină de sânge.

Copilul se află în grija statului de doi ani, fiind internat la un centru de plasament din oraşul Galaţi. În urmă cu trei zile, fata a primit învoire ca să iasă din centru şi câteva ore mai târziu a fost
găsită pe un bulevard din oraş, plină de sânge şi în stare de şoc.

Directorul Ciprian Groza a vorbit despre acest caz spunând că a fost „o întâmplare nefericită”, în condiţiile în care în această situaţie există suspiciunea producerii unui viol.

De asemenea, directorul adjunct DGASPC Galaţi a spus că a existat un act sexual consimţit, deşi este vorba despre doi minori de 14 ani.

Ca urmare, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a ameninţat că îl va demite pe directorul Groza dacă nu îşi dă demisia. În plus, şeful instituţiei în subordinea căreia se
află Direcţia pentru Protecţia Copilului a anunţat că începând de luni la sediul DGASPC Galaţi şi la centrul de plasament au fost declanşate anchete.

„Pentru declaraţia revoltătoare care aparţine directorului adjunct i-am cerut demisia de urgenţă. Demisia a şi venit, o am aici. Este o declaraţie inacceptabilă, ne voi accepta niciodată asemenea declaraţii, mai ales că este vorba despre o instituţie care are grijă de copii. Luni am dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi dacă se fac vinovate şi alte persoane voi lua măsuri. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri, indiferent de cine va fi găsit vinovat”, a declarat presei, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

O altă anchetă a fost comandată de conducerea DGASPC Galaţi. Şefii instituţiei vor să afle dacă la centrul de plasament au fost respectate procedurile în momentul în care fata a fost învoită pentru a pleca în oraş.

În imaginile filmate de un cetăţean apar fata plină de sânge, maşina de Poliţie, mai mulţi oameni şi doi angajaţi ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul poliţiştilor care refuză să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor. Victima pare îngrozită şi refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima a fost violată.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din oraşul Galaţi le-a spus angajaţilor de la Servicul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înţeleg că ulterior fata şi-a schimbat depoziţia, nu este treaba noastră, ci a Poliţiei”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi.

Ulterior, IPJ Galaţi a anunţat că cei doi poliţişti filmaţi în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetaţi disciplinar, după care li s-a interzis să mai folosească autoutilitara de Poliţie, până la finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici