Situaţie gravă. Răniţii arşi în explozia din judeţul Mureş, transferaţi în Belgia

Cele două victime ale exploziei din judeţul Mureş sunt transferate, duminică seara, în Belgia cu o aeronavă Spartan a MApN. Transferul vine în aceeaşi zi în care o pacientă cu arsuri de la Piteşti nu a fost adusă în Bucureşti pentru că nu mai erau paturi.

2845 afișări
Imaginea articolului Situaţie gravă. Răniţii arşi în explozia din judeţul Mureş, transferaţi în Belgia

Situaţe gravă. Răniţii arşi în explozia din judeţul Mureş, transferaţi în Belgia

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează duminică, 18 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureş – Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienţi. Pacienţii prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafaţa corpului vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din Bucureşti şi vor fi transportaţi la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia", se arată într-un comunicat de presă al MApN, remis MEDIAFAX.

Sursa citează precizează că misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul răniţilor.

"Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu –comandant aeronavă şi doi piloţi, căpitanii Valentin Chiriac şi Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoş Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu şi plutonierul Elena Călin", se mai arată în comunicatul de presă.

Două persoane au fost rănite grav, duminică dimineaţa, în localitatea Gorneşti, judeţul Mureş, în urma unei explozii în locuinţă. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, Un bărbat de 76 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar o femeie de 69 de ani are arsuri pe 70 la sută din corp.

Transferul vine în aceeaşi zi în care ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că o pacientă, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, a fost transferată de la Piteşti, la Timişoara, deoarece în Bucureşti nu mai erau locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici