Video Slujbe în aer liber. Ideea inedită a unei biserici din Cluj. Stai pe „floare” şi respecţi măsurile în vigoare

  • Stai pe floare şi respecţi normele în vigoare.
  • Un preot din judeţul Cluj a desenat flori în curtea bisericii, ca să le arate credincioşilor că trebuie să stea la distanţă.
  • Credincioşii au putut să asiste la prima slujbă de duminică din ultimele două luni.
  • Credincioşii au voie să asiste la slujbele religioase, dar nu să intre în biserică.
1554 afișări

Distanţarea poate fi văzută şi frumos. Îţi dovedeşte asta un preot din Floreşti, judeţul Cluj, care a pictat în curtea bisericii zeci de flori, la un metru şi jumătate una de alta, ca să arate enoriaşilor unde trebuie să stea.

„Ne-am întâlnit cu lacrimi. Lacrima arăta dor. Ne-a venit ideea aceasta pentru că ne-am dorit să fim încadraţi în lege. De astăzi, Slava lui Dumnezeu, putem să fim împreună chiar şi afară. (..)Iar dacă se întâmplă să fie o depărtare, să fie una colorată. Am rugat în grupurile de socializare credincioşii să nu vină fără măşti la bisercă”, a povestit Ovidiu Ciprian Marţiş, preot la Parohia Ortodoxă “Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Floreşti, Cluj

Chiar dacă a plouat, credincioşii de la Floreşti-Cluj nu au lipsit de la prima slujbă de duminică la care au avut voie de două luni încoace. Iar surpiza făcută de părinte le-a înseninat şi mai mult sufletul. 

„E bucurie mare după atâta timp să ajungem la biserică. V-a aşteptat părintele cu o curte plină de flori. Da,  e minunat, parcă e un colţ de rai aici. Parcă nimic nu mai contează în lumea asta”, a spus o enoriaşă. 

„Superb! Foarte dor, mi-a lipsit. De acasă nu e acelaşi lucru. Pentru ce vă veţi ruga? Ca să treacă această pandemie şi distanţarea socială”, a afirmat o altă femeie. 

Copii au fost cei mai încântaţi de florile care le aminteau că trebuie să păstreze distanţa. 

„Foarte drăguţe. Îmi place tare mult aici şi simt ceva ce nu simt în altă parte. Astăzi pentru ce te vei ruga? Ca să fie totul bine”, a fost reacţia de bucurie a unei fetiţe. 

Chiar şi fără semne făcute cu flori, creştinii au stat la distanţă şi în curţile bisericilor din Bucureşti. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici