Video SOLIDARITATE. O doctoriţă de la Iaşi a plecat la Suceava să ajute oraşul cu cei mai mulţi bolnavi COVID-19

  • O doctoriţă de la Iaşi a plecat la Suceava să ajute oraşul cei mai mulţi bolnavi COVID-19
  • Alina Cigoli a avut prima gardă la Primiri Urgenţe Suceava astăzi, de ziua ei
  • Rezidenta a stat şi în izolare pentru că a consultat mai mulţi pacienţi suspecţi de contaminare cu noul coronavirus
1647 afișări
 
Pentru ca alţii să trăiască, Alina a plecat de acasă din Iaşi, acasă la Suceava. A lăsat Unitatea de Primiri Urgenţe din Iaşi, unde are soţ şi copil, pentru UPU din oraşul în care s-a născut. Timp de o lună, Alina, medic rezident în medicină de urgenţă va fi medic la Suceava, iar prima tură este astăzi, de ziua ei. 
 
„Începând de la întâi aprilie, începând de astăzi este un nou început. Este un nou început şi pentru mine astăzi  schimb prefixul, împlinesc 30 de ani şi astăzi încep oficial activitatea timp de o lună în UPU Suceava, împreună cu colega mea rezidentă Oana Mihailovici”, spune Alina Senescu, specializată îm medicina de urgenţă.
 
De mică Alina şi-a dorit să fie medic la ambulanţă. Când a terminat Medicina a ales fără să clipească specializarea medicină de urgenţă. Îşi iubeşte meseria, deşi recunoaşte că momentele de acum o seacă la inimă. Despărţirea de fiica ei a fost cea mai grea
 
„Fetiţa mea era alături de mine în momentul în care îmi făceam bagajul şi de fiecare dată când plecăm la Suceava imediat făceam şi bagajul ei. De data aceasta a fost doar un singur bagaj, cel al meu şi mă întreba aproape neliniştită < unde pleci şi cât stai? >. A fost o decizie grea aş pune. Am plecat cu sufletul întristat pentru că am lăsat-o şi pe ea şi pe soţul meu cu ochii în lacrimi, dar ştiam că va fi nevoie de noi. Este un moment greu să pleci de acasă. Suntem oameni. Înainte să fim medici suntem oameni, ne-a fost frică tuturor şi întreaga familie a fost îngrijorată pentru mine”, se destăinuie aceasta. 
 
Alina Cigoli poate să spună că îi înţelege bine pe cei contaminaţi cu noul coronavirus, întrucât a consultat mai mulţi pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul periculos.  
 
„Au fost momente grele, am fost practic în pielea unui pacient care prezintă simptome şi aşteaptă rezultatul unui test care poate uneori să fie decisiv. 7.00 Fiecare simptom mi se părea că se agreavează, probabil au fost şi câteva momente de panică şi a fost o perioadă foarte grea până am primit acel rezultat care este negativ. Mă bucur că este negativ şi că îmi pot relua activitatea şi pot să îmi îndeplinesc scopul pentru care am fost trimisă aici, să ajut.!, spune ea. 
 
În Suceava, oraşul cu cei mai mulţi bolnavi de Covid-19, Alina este aproape de părinţi şi de socrii, dar nu poate să îi vadă. Riscul să îi contamineze este prea mare. Nici cu soţul şi fiica nu mai dă ochii timp o lună lungă şi grea.
 
„Cel mai greu este pentru fetiţa mea care deobicei, în serile în care eram acasă şi nu eram de  gardă, obişnuiam să adormim împreună. Acela este momentul cel mai greu, momentul în care trebuie să adoarmă şi eu nu sunt acolo. Dar ştiu că acasă, în Iaşi, este soţul meu, care a renunţat la cariera lui ca să crească fetiţa noastră de la 3 luni”, mărturiseşte medicul. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici