Soţia ambasadorului Olandei a ales să facă o operaţie ortopedică într-un spital din Bucureşti. Cristinei van Bonzel fusese operată şi anul trecut, în acelaşi spital - FOTO

Soţia ambasadorului Olandei a fost programată în urmă cu o lună pentru intervenţia chirurgicală la picior, a fost operată marţi şi va fi externată miercuri, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale, care au precizat că aceasta a fost operată şi anul trecut la Spitalul Universitar Bucureşti.

1317 afișări
Imaginea articolului Soţia ambasadorului Olandei a ales să facă o operaţie ortopedică într-un spital din Bucureşti. Cristinei van Bonzel fusese operată şi anul trecut, în acelaşi spital - FOTO

Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, starea Cristinei van Bonzel, soţia ambasadorului Olandei în România, este bună după operaţia la picior, miercuri aceasta va pleca din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, urmând să revină în zilele următoare, pentru control.

Soţia ambasadorului Olandei, Matthijs van Bonzel, este o pacientă mai veche a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind operată şi anul trecut, pentru o altă suferinţă, au precizat sursele citate.

Ambasadorul Olandei în România, Matthijs van Bonzel, a postat marţi, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu soţia sa care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale ortopedice la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mulţumind medicului care a operat-o, Cătălin Cîrstoiu, şi asistentelor. 

"Cristina a suferit azi o operaţie ortopedică. Mulţumim frumos profesorului doctor Cîrstoiu şi tuturor asistentelor", este mesajul postat marţi de ambasadorul Olandei la Bucureşti.

Premierul Victor Ponta a mers la o clinică din Turcia pentru o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet.

Marţi dimineaţă, Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care afirma că operaţia făcută în Turcia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă.

"Mulţumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pt mine - operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în Decembrie voi putea face sport din nou. Mulţumiri speciale doctorului Ionuţ Codorean care a fost lânga mine şi mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români - aici însă am ceva ce era imposibil acasă - LINIŞTE şi ODIHNĂ)! Vreau să-i asigur şi pe cei care <se bucură> de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!", a scris Ponta pe Facebook.

Medicul Ion Bogdan Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, la operaţie, este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, fiind cel care l-a consultat pe premier şi i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj.

"Dânsul a fost la mine la consultaţie săptămâna trecută şi atunci am stabilit diagnosticul ăsta şi i-am spus că trebuie să se opereze”, a spus Ion Bogdan Codorean, într-un interviu pentru Gândul.

Potrivit medicului, după consultaţie, Victor Ponta era hotărât să se opereze în ţară, însă peste o săptămână a luat o altă decizie: ”La dânsul alegerea a fost, din ce am înţeles eu, numai din prisma izolării de acolo, să fie mai liniştit, să nu fie presiunea presei”.

Ortopedul susţine că operaţia în sine este una complicată şi că în România sunt câţiva medici care pot face o astfel de intervenţie chirurgicală. Ion Bogdan Codorean este unul dintre aceşti medici, făcând frecvent astfel de operaţii.

În România, o astfel de operaţie este gratuită în sistemul medical de stat, costurile fiind suportate de la bugetul statului. Într-un spital privat, costul unei astfel de intervenţii chirurgicale ajunge la aproximativ 10.000 de lei, dar poate varia în funcţie de spital şi de medic.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde luni a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi premierul Victor Ponta, este cel la care s-a operat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În perioada în care era premier, respectiv în noiembrie 2011 şi februarie 2012, Recep Tayyip Erdogan a fost supus unor intervenţii chirurgicale la colon.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul este cel mai mare centru medical privat din Turcia, având secţii de medicină generală, chirurgie cardiovasculară, oncologie şi stomatologie.

"România Liberă" a scris că Spitalul Medipol ar aparţine unui fost coleg de bancă şi susţinător al preşedintelui Recep Erdogan, Fahretin Hogea, preşedintele Turciei şi omul de afaceri Fahretin Hogea având mai multe afaceri împreună.

Presa din Turcia a scris în mai multe rânduri despre strânsele legături dintre preşedintele Turciei, Recep Erdogan, şi spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia şefului de stat este acţionar majoritar şi coordonează activitatea spitalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici