- Home
- Social
- (08.08.2019, 18:58)
- Georgiana Mihalache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Spitalele private vor primi bani din bugetul ministerului Sănătăţii pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în sistemul de stat
Operatorii privaţi care vor trata pacienţii cu afecţiuni grave, dar care nu au putut beneficia de tratament în sistemul de stat vor primi decontarea costurilor din bugetul Ministerului Sănătăţii, potrivit unei reglementări aprobate de Guvern la propunerea ministerului de resort.
601 afișări

Operatorii privaţi care vor trata pacienţii cu afecţiuni grave, dar care nu au putut beneficia de tratament în sistemul de stat vor primi decontarea costurilor din bugetul Ministerului Sănătăţii, potrivit unei reglementări aprobate de Guvern la propunerea ministerului de resort.
Până acum, pacienţii care nu puteau fi trataţi în România puteau merge doar în străinătate, lucru criticat de mai mulţi operatori privaţi din piaţa locală, care spuneau că pot trata în ţară pacienţii cu costuri mai mici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EVOLUȚII PARALELE. În urmă cu 600.000 de ani, omenirea s-a împărțit în două. Un grup a rămas în Africa, celălalt a pornit spre Asia
-
Rusia, despre negocieri cu Ucraina: Sub nicio formă
-
Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor
-
Legea pentru implementarea sistemului naţional e-Factura, promulgată de Klaus Iohannis
„Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în sistemul public de sănătate vor fi aceleaşi pentru furnizorii din străinătate şi din ţară. Pacienţilor cu afecţiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura în sistemul public de sănătate, trebuie să le acordam şansa de a se putea trata şi în România, nu doar în străinătate, dacă acest lucru este posibil”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.
Ministrul de resort a spus că pacienţii vor elimina costurile cu transportul, cazarea, având în acelaşi timp şi acces la o comunicare cu medicii mai uşoară.
„Nu în ultimul rând, putem vorbi şi de o economisire a unor sume importante, ceea ce ne va permite să asigurăm accesul la tratamentele necesare pentru un număr cât mai mare de pacienţi”, a mai spus Sorina Pintea. Ea nu precizează însă care este cuantumul economiilor în urma acestei măsuri.
Costurile pentru tratamentul pacienţilor în străinătate sau în ţară în sistemul privat vor fi suportate din bugetul ministerului Sănătăţii.
O altă reglementare din domeniul sănătăţii propusă de ministerul de resort prevede prelungirea cu un an (de la doi ani la trei) a excepţiei de la plata taxei clawback pentru producătorii care pun pe piaţa românească medicamente derivate din sânge sau plasmă umană, cum este imunoglobulina, un medicament folosit pentru pacienţii cu afecţiuni autoimune. Măsura de excepţie de la plată a taxei clawback pentru acest medicament a fost luată anul trecut în urma presiunii producătorilor care nu au mai adus pe piaţa locală medicamentele necesare pentru circa 7.000 de pacienţi în 2018, ceea ce a dus la o criză a imunoglobulinei, medicament care nu are alternativă terapeutică.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua a 83-a. Ultimii militari ucraineni de la Azovstal cedează controlul Rusiei. Preşedintele Zelenski este mândru de rezistenţa purtată de trupele sale. Rachetele lui Putin au aterizat la 15 kilometri de graniţa cu Polonia. Alimentarea cu apă a revenit în toată regiunea Kiev. Peskov cere anchetă după Bucea
-
astăzi, 13:46