Video Sprijin material şi alinare sufletească de la Vatican. Darurile Papei Francisc au ajuns la medicii din Suceava

  • Cinci ventilatoare mecanice, combinezoane, măşti şi ochelari de protecţie a trimis Papa Francisc Spitalului Judeţean Suceava
  • Aparatura şi echipamentele medicale au fost duse de la Iaşi la Suceava de către Episcopul Iosif Păuleţ
  • Papa Francis a trimis şi o cruce cadrelor medicale şi pacienţilor de la Suceava
374 afișări

De la mii de kilometri distanţă, daruri binecuvântate pentru Spitalul Judeţean Suceava. Papa Francisc a trimis de la Vatican, special pentru cel mai afectat spital din România, un pachet uriaş: 5 ventilatoare mecanice, 200 de combinezoane şi peste 1000 de măşti şi ochelari de protecţie. 

Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei de Iaşi: „Mai mult decât acest ajutor material, Sfântul Părinte m-a rugat în numele său să transmit conducerii spitalului de la Suceava, de asemenea, personalului medical de acolo, celor care sunt implicaţi, cum spune Sfântul Părinte, în prima linie pentru a-i ajuta pe cei loviţi de această pandemie, să transmit salutul său părintesc şi grija sa părintească, pentru toţi cei bolnavi.”

Pe lângă aparatura şi echipamentele medicale, Papa Francisc a trimis şi o cruce. Darurile au fost duse la Suceava de Episcopul Iosif Păuleţ.

„Este un Christos înviat pentru că are ochii deschişi, iată, deja ne putem gândi că prin suferinţă, prin moarte, iată, putem să ajungem la această Înviere.”

Ionel Oprea, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii: „Ştiu că acest dar care este deosebit de valoros pentru actul medical de aici din Spitalul Judeţean Suceava care a fost foarte afectat în această epidemie. Sunt convins că acest dar este foarte valoros şi va produce la rândul său efect şi anume alinarea suferinţei, vindecare, într-un cuvânt Lucrarea Domnului.”

Înainte de a descărca echipamentele Episcopul Iosif Păuleţ a rostit şi o binecuvântare.

 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici