Video Stimulentul de risc pentru Covid-19, motiv de supărare în rândul cadrelor medicale. ”Nu toţi vor beneficia”

  • Gheorghe Chiş, Preşedintele Federaţiei Sindicale Ambulanţa: Cerem ca de acest stimulent să beneficieze tot personalul care lucrează în teren
  • Chiş: Managerul să nominalizeze persoanele şi să facă dovada că au intrat în contact: Doamne, iartă-mă!
  • Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Sunt 300.000 de angajaţi în sistemul de sănătate, nu toţi vor beneficia de acest stimulent
Urmărește
1733 afișări

Stimulentul de risc de 500 de euro e motiv de mare supărare în rândul angajaţilor din sănătate. Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa spun că banii trebuie daţi retroactiv, de la începutul stării de urgenţă, şi că banii trebuie să ajungă la tot personalul care merge în teren.

„Ceea ce noi am cerut şi mi se pare normal ca într-un serviciu de urgenţă pe teren nu cunoşti, este o necunoscută ceea ce acţionezi, ca de acest stimulent să beneficieze tot personalul care lucrează în teren. Managerul să nominalizeze persoanele şi să facă dovada că au intrat în contact. Doamne, iarta-mă, ca să facă dovadă la câte cazuri s-a intrat, la domicilii, în locuri ascunse, au venit din străinătate. Nu poţi să intri într-un spital ca să stabileşti” spune Gheorghe Chiş, preşedinte al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România.

Stimulentul a creat neplăceri şi la Spitalul Sf. Ioan din Capitală. Surse din unitatea sanitară ne-au confirmat că mai mulţi angajaţi au protestat la unitatea de primiri urgenţe pentru că nu se află pe listele celor care trebuie să primească de la stat stimulentul de risc. Deşi spitalul nu este desemnat unitate medicală Covid, aici ajung pacienţi infectaţi, iar pe listele întocmite de manager nu sunt trecuţi infirmierele şi brancardierii.

“S-au acordat sporurile şi stimulentele conform prevederilor legale pentru tot personalul medical implicat în îngrijirea pacienţilor Covid“, ne-a declarat la scurt timp după protest o sursă din spital, semn că nemulţumirile s-au mai stins.  

De această măsură ar trebui să beneficieze tot personalul medico-sanitar, inlcusiv cel auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor cu Covid.

„Există discuţii şi în rândul angajaţilor, eu sper să se regleze zilele acestea. Nu tot personalul medical, sunt 300.000 de angajaţi în sistemul de sănătate. Nu toţi vor beneficia” spune Nicolae Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Aproximativ 75.000 de cadre medicale ar trebui să primească acest stimulent.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici