Video SUTE de oameni au pornit în marş din Piaţa Victoriei spre Ministerul de Externe, pentru a-i cere demisia lui Teodor Meleşcanu, în urma votului din DIASPORA | VIDEO

Sute de persoane au pornit din Piaţa Victoriei din Capitală în marş, spre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care au fost organizate secţiile de votare din diaspora şi pentru a cere demisia ministrului Teodor Meleşcanu.

8779 afișări

UPDATE 21:53: Sute de persoane care s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală la scurt timp după ce a fost încarcerat Liviu Dragnea şi au pornit în marş spre Ministerul Afacerilor Externe.

Oamenii au cerut, atunci când au ajuns în faţa instituţiei, demisia ministrului Teodor Meleşcanu, nemulţumiţi pentru modul în care au fost organizate secţiile de votare din diaspora şi pentru că mulţi români nu au mai apucat să voteze.

„Toţi avem dreptul la vot!”, „România, stat european” şi ”Meleşcanu, demisia!” sunt câteva dintre mesajele pe care le strigă protestatarii.

Potrivit unor surse avizate, în faţa Ministerului de Externe s-au strâns câteva sute de persoane.

Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, luni, faţă de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunţat că a dispus o anchetă în ţările unde au existat astfel de probleme la secţiile de votare.

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot. Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

„Ştiu că mai urmează multe lupte, sperăm că o să le câştigăm pe toate. Nu îl susţin pe Dragnea, pentru că a distrus acel judeţ el, împreună cu toţi baronii. Nu mai există locuri de muncă, nu mai ai unde să îţi poţi câştiga traiul”, Doiniţa Gramu, din Teleorman.

Potrivit unor surse avizate, în Piaţa Victoriei se află peste o mie de persoane.

„Am venit să sărbătorim rezultatul alegerilor, dar şi că a fost încătuşat cancerul politic. În ultimii doi ani şi jumătate, am simţit că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Sper că acum o să fie mai bine. Nu au pionul important din partid. Niciodată, în istoria partidelor nu a fost un om care să-i impingă să facă prostiile de până acum. Omul de bază e căzut”, Daniel, 33 de ani, din Bucureşti.

„România a spus "DA! Nu vrem să fim conduşi de hoţi!" Vă invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piaţa Victoriei pentru sărbători o Victorie, dar şi în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toţi cetăţenii români din afara graniţelor care nu au putut să-şi exercite dreptul consitutţional la vot. Referendumul solicitat de societatea civilă şi iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârşitoare, românii vor o justiţie independentă şi o clasă politică care să nu fie mai presus de lege”, se arată în anunţul organizatorilor.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare, la scurt timp după ce Liviu Dragnea a fost condamnat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici