Video Ţigări de contrabandă ascunse într-o căruţă cu nisip, descoperite de Poliţia de Frontieră

3.500 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, ascunse sub nisip, într-o căruţă, într-o altă situaţie fiind folosite focuri de armă pentru oprirea mai multor bărbaţi suspectaţi de contrabandă, anunţă Poliţia de Frontieră.

2616 afișări

Joi, în apropierea frontierei de stat, în zona localităţii Tisa din judeţul Maramureş, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, au prins un bărbat care transporta, cu o căruţă, 3.500 de pachete de ţigări ascunse sub nisip.

"Echipajul poliţiei de frontieră a oprit şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii celor 6 colete descoperite în căruţă a rezultat cantitatea de 3.500 pachete ţigari, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 31.300 lei. În cauză, s-a întocmit lucrare penala sub aspectul savârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAx de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Tot în judeţul Maramureş, poliţiştii au tras patru focuri de avertisment pentru a opri mai mulţi bărbaţi bănuiţi că încercau să treacă frontieră cu ţigări de contrabandă.

"În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei. Cu această ocazie, au fost descoperite 12 colete care conţineau cantitatea de 6.000 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării", se mai arată în comunicatul IGPF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici