Video Toader anunţă că va comunica o "măsură importantă" pe care o va lua curând privind statul de drept

Ministrul Justiţiei a anunţat, joi, că, la ieşirea de la Parchetul General, acolo unde are mai multe întâlniri, va comunica "o măsură importantă" pe care o va lua în curând, referitoare la statul de drept. Tudorel Toader a refuzat să dea mai multe detalii sau să răspundă criticilor aduse de UNJR.

1216 afișări

"La ieşire ( de la Parchetul General -n.r.), vă voi comunica probabil, sigur, şi o măsură importantă pe care o voi lua în curând", a anunţat Tudorel Toader, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a anunţat că are întâlniri cu mai mulţi procurori, printre care şi procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Întrebat pe cine vizează această măsură, ministrul Justiţiei a replicat: "statul de drept".

Tudorel Toader a refuzat să răspundă, joi, la intrarea în Parchetul General, criticilor Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a transmis, joi, că OUG pe legile justiţiei conţine o serie de prevederi care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor şi modifică condiţiile de accedere la instanţa supremă, reprezentând un pas enorm înapoi faţă de formă anterioară a statutului acestor două profesii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici