- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.02.2018, 18:25)
- Mihaela Gidei
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Toader, înainte de verdictul CSM: Dezbaterea continuă, indiferent ce va decide CSM, preşedintele sau CCR, dacă va fi sesizată
Ministrul Justiţei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la finalul şedinţei procurorilor CSM în care s-a avizat negativ revocării şefei DNA, că dezbaterea va continua "indiferent ce va decide CSM, indiferent ce va decide preşedintele, ce va decide CCR, dacă va fi sesizată cu un conflict".
703 afişări

Toader: Dezbaterea continuă, indiferent ce va decide CSM, preşedintele sau CCR, dacă va fi sesizată
"Indiferent ce va decide CSM, indiferent ce va decide preşedintele, ce va decide Curtea Constituţională, dacă va fi sesizată cu un conflict, sunt convins că dezbaterea va continua şi trebuie să continue, ca să vedem radiografia exactă a activităţii manageriale", a spus ministrul Justiţiei la finalul şedinţei.
Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a declarat luni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza să ia act de solicitarea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, soluţia este sesizarea Curţii Constituţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț: „În acest moment, medicii și asistentele sunt familia mea”
-
Primele măsuri după tragedia de la Oneşti: Şefii IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, schimbaţi din funcţie
-
Studiu: Avem nevoie de o carantină globală odată la doi ani pentru a atinge obiectivele climatice din acordul de la Paris
-
Ion Iliescu a împlinit astăzi 91 de ani. Fostul preşedinte, retras din viaţa publică, anunţă că s-a vaccinat. Detalii despre starea sa
„Este opinia mea, în calitatea de senator şi de om care se pricepe puţin la lege. Dacă preşedintele va refuza să ia act de solicitarea de revocare făcută de ministrul Justiţiei, soluţia este aceea a sesizării Curţii Constituţionale, pentru că ne-am afla în situaţia unui conflict constituţional între puterile statului. Soluţia apelării la CCR stă în mâna preşedintelui Camerei Deputaţilor, preşedintelui Senatului sau preşedintei CSM”, a precizat Ţuţuianu, la Parlament.
Senatorul PSD a adăugat că tot juridic ar fi posibil ca orice persoană interesată să se adreseze instanţei de contencios-administrativ.
„De asemenea, stau şi mă gândesc acum că tot juridic ar fi posibil ca orice persoană interesată să se adreseze instanţei de contencios-administrativ, pentru că refuzul preşedintelui s-ar încadra în situaţia prevăzută de legea contenciosului-administrativ. Dacă Constituţia îţi spune că preşedintele decide, cum ar putea fi iscat acest conflict constituţional? Explicaţia foarte completă şi argumentată juridic a dat-o fostul preşedinte al CCR, domnul profesor Vida. Este o explicaţie corectă, bine fundamentată juridic, şi aş vrea să vă spun foarte clar că aici nu e vorba nici de o luare de poziţie politică şi nici de o dispută politică, aici e vorba pur şi simplu de aplicarea unui text constituţional în limitele şi litera Constituţiei”, a susţinut Ţuţuianu
În ceea ce priveşte şi poziţia fostului judecător al CCR, Augustin Zegrean, potrivit căreia tocmai Constituţia îi dă dreptul de a decide preşedintelui României, Ţuţuianu a spus că, dacă va exista o sesizare, va fi şi un răspuns.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe