Tot mai mulţi români aleg să se trateze în Austria. Spitalul Wiener Privatklinik din Austria a înregistrat o creştere de 32% a pacienţilor români în primele 3 luni ale anului

820 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi români aleg să se trateze în Austria. Spitalul Wiener Privatklinik din Austria a înregistrat o creştere de 32% a pacienţilor români în primele 3 luni ale anului

Tot mai mulţi români aleg să se trateze în Austria. Spitalul Wiener Privatklinik din Austria a înregistrat o creştere de 32% a pacienţilor români în primele 3 luni ale anului

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat în 2021 şi 2022 în clasamentul Celor mai bune spitale din lume, a înregistrat o creştere de peste 32% a numărului de pacienţi români în primele 3 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aproximativ 300 români fiind trataţi în perioada ianuarie – martie 2022. În prezent, românii sunt prima naţionalitate de pacienţi internaţionali din cadrul WPK, reprezentând o pondere de 35%.

Rezultatul vine ca urmare a dezvoltării constante a serviciilor de suport oferite pe piaţa românească, dar şi a contextului războiului, care a determinat o reducere a pacienţilor ruşi, aceştia ocupând în trecut o pondere importantă din pacienţii străini. Anul acesta, Wiener Privatklinik are în plan să deschidă cea de-a treia reprezentanţă în România, în Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est. Totodată, în cadrul aceleiaşi strategii, spitalul a început promovarea şi dezvoltarea serviciilor şi în Bulgaria.

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienţi internaţionali din regiune. Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienţi internaţionali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală şi de Est.

Circa 60% dintre pacienţii români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologică, disponibile în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex şi reputat centru privat de diagnostic şi tratament al cancerului din Europa Centrală şi de Est. Cele mai frecvente patologii oncologice tratate în această perioadă au fost cancerul de sân şi cancerul pulmonar, principalele forme de cancer în rândul femeilor, respectiv bărbaţilor, urmate de cancer de colon, tumori ORL,  pancreatic şi prostată.

Totodată, pacienţii români au efectuat intervenţii chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici şi chirurgie reconstructivă. În cadrul WPK, aceştia au beneficiat de expertiza chirurgilor de renume internaţional şi de cele mai noi abordări terapeutice şi tehnici chirurgicale. Alte servicii solicitate au fost consultaţiile de second opinion în privinţa diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar şi pachetele personalizate de check-up medical.

Pe lângă pacienţii care au călătorit la Viena pentru tratamente, pacienţii români apelează şi la consultaţii medicale online cu experţii austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultaţii medicale în primele 3 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie şi ORL.

„În primul trimestru al anului 2022, spitalul nostru şi-a continuat trendul de evoluţie în ceea ce priveşte  adresabilitatea pacienţilor români. Wiener Privatklinik este ales de români atât pentru tratamentele inovatoare disponibile, cât şi pentru expertiza de elită a specialiştilor cu care colaborăm. În decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat în permanenţă serviciile de suport oferite pe piaţa românească, pentru a crea o punte de comunicare mai uşoară între pacienţii de aici şi spitalul din Viena. Dacă în urmă cu 6 ani, când am lansat primul nostru birou în România, ponderea pacienţilor români era de aproximativ 10% din totalul pacienţilor internaţionali, de atunci aceasta a crescut semnificativ. Aceştia beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliaţi în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată.  Întregul proces de accesare a serviciilor noastre medicale este astfel mult mai uşor şi mai rapid”, declară Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik a fost listat şi în 2022, pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, acordată de prestigioasa publicaţie americană Newsweek - împreună cu compania germană de cercetare a pieţei, Statista. Criteriile principale luate în considerare au fost recomandările profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajele de opinie ale pacienţilor, managementul calităţii şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale. 

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialităţi şi deţine 10 centre de competenţă în: oncologie, medicină sportivă şi traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie şi hepatologie, radiologie intervenţională şi microterapie.

În centrele de competenţă ale spitalului, pacienţii au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepţie, care abordează interdisciplinar fiecare caz medical. O mare parte dintre aceşti experţi sunt activi atât în practica clinică, cât şi în cercetarea ştiinţifică, ceea ce îi menţine foarte competitivi la nivel internaţional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotaţi în primii 10% oameni de ştiinţă ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultaţii online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanţă ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 şi 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialităţi medicale, cu 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT şi medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experţi austrieci renumiţi din cele mai diverse specialităţi sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratamente de ultimă generaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici