Video TRAFIC îngreunat pe drumurile de la mare şi de la munte. Pe Podul Agigea se circulă bară la bară/ Aglomeraţie la frontiera cu Ungaria. Românii se întorc la muncă/- GALERIE FOTO, VIDEO

Traficul s-a aglomerat pe sensul de mers Agigea-Constanţa, în zona Podului Agigea, pe DN 39, fiind coloană de aproximativ 400 de metri, în timp ce şi valorile de trafic de trafic au crescut şi pe sensul de coborâre al DN1, Braşov-Ploieşti, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

1583 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Aglomeraţie la frontiera cu Ungaria,unde se aşteaptă între 30 şi 60 de minute pentru a ieşi din ţară

Românii care au petrecut minivacanţa de 1 mai în România se întorc la locurile de muncă din vestul Europei, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară la graniţa cu Ungaria ajungând chiar şi la o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria au timpi de aşteptare pentru maşini mici de până în 30 de minute, însă la Petea se aşteaptă chiar şi 60 de minute.

Cele mai multe maşini care ies din ţară au numere de Austria, Italia şi Germania, fiind vorba de români care muncesc în vestul Europei şi care şi-au petrecut vacanţa de 1 mai în ţară, iar în acest moment se întorc la locurile de muncă.

Pe de altă parte, pe sensul de intrare în ţară se înregistrează timpi de aşteptare de 10-20 minute. Cel mai mult se stă la Petea, aproximativ 30 de minute.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă aglomeraţiei, fiind aduşi mai mulţi agenţi la lucru şi se lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară în funcţie de configuraţia punctelor de trecere a frontierei.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră Române, luni după-amiaza, la Cenad în judeţul Timiş, pe autostrada Nădlac-Arad în judeţul Arad, la Salonta, Borş şi Valea lui Mihai în judeţul Bihor timpii de aşteptare la ieşirea din ţară sunt de 30 de minute, iar la Petea în judeţul Satu Mare de 60 de minute. În celelate puncte se aşteaptă în medie 10 minute.

Cele mai multe benzi de ieşire din ţară sunt deschise la Nădlac pe autostradă, unde se lucrează pe patru artere de autoturisme şi o arteră de autocare, ţinând cont că structura punctului permite acest lucru.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Circulaţie îngreunată pe autostrada Nădlac-Arad, coloana de camioane depăşind 5 km

Circulaţia pe autostrada Nădlac-Arad se desfăşoară cu dificultate, luni după-amiaza, în zona punctul de trecere a frontierei, din cauza coloanei de camioane care depăşeşte 5 kilometri. În Ungaria, traficul greu e interzis până luni, la ora 23, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloana de TIR-uri se întinde pe circa 5 kilometri şi este în creştere, camioanele fiind parcate chiar pe banda de urgenţă a autostrăzii, în apropierea punctului de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Coloana s-a format după ora 12.30, cu aproape 11 ore înaintea reluării circulaţiei camioanelor prin Ungaria.

Echipaje ale Poliţiei Autostrăzii Vest patrulează prin zona graniţei pentru a evita blocarea benzilor de pe autostradă sau producerea unor accidente.

Poliţiştii le recomandă şoferilor de TIR-uri să se aşeze la capătul coloanei şi să nu încerce să forţeze coloana, să nu intre peste rând sau să parcheze în paralel pe banda 1 a autostrăzii.

Şoferilor de maşini mici sau autocare li se recomandă să circule cu viteză mică pentru a evita producerea unor accidente, în condiţiile în care şoferii de TIR care aşteaptă reluarea circulaţiei coboară din cabinele camioanelor şi rezolvă alte probleme ale camioanelor staţionate.

Circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei este restricţionată, de sâmbătă de la ora 23 până luni la ora 23, ca urmare a minivacanţei de 1 mai.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei de trafic aglomerat, a adus mai mulţi agenţi la lucru şi lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară, în funcţie de configuraţia punctelor de trecere a frontirei.

Poiţiştii de frontieră le recomandă celor care intră sau ies din ţară să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Coloană de maşini pe o distanţă de aproximativ 400 de metri, în zona Podului Agigea

Reprezentanţii IGPR au anunţat că pe Drumul Naţional 39, în zona Podului Agigea, s-a format deja o coloană de maşini pe o distanţă de aproximativ 400 de metri.

Totodată, din cauza unei coliziuni dintre două autoturisme, circulaţia rutieră pe DN22 Constanţa – Tulcea este întreruptă pe ambele sensuri în zona localităţii constănţene Sibioara, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Patru persoane au fost rănite în urma coliziunii, starea lor fiind stabilă. Cele patru victime, conştiente, au fost transportate deja la spital, potrivit poliţiştilor constănţeni.

Poliţiştii avertizează că, pe drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un punct în care poate să apară aglomeraţie în a doua parte a zilei este staţia de taxare de la Feteşti. Pentru a evita aşteptarea, şoferii sunt sfătuiţi să plătească taxa prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 sau la benzinăriile de pe autostradă. Se poate trece prin staţie liber, cu condiţia ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24. În cursul zilei de luni, traficul de pe A2 va fi supravegheat şi din elicopterul Ministerului de Interne în intervalul 14-20.

Şi pe Drumul Naţional 1, se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul de coborâre Braşov-Ploieşti, poliţiştii recomandând şoferilor folosirea DN1A.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici