Video Transportatorii au primit asigurări că problema tarifelor RCA va fi rezolvată până pe 18 mai

Preşedintele FORT, Augustin Hagiu, a declarat, marţi, după o întâlnire cu miniştrii Transporturilor şi Finanţelor, Răzvan Cuc şi Viorel Ştefan, că a primit asigurări că problema RCA va fi rezolvată până pe 18 mai, dată la care expiră plafonarea tarifelor introdusă prin OUG în toamna anului trecut.

453 afișări

”Concluzia este că rămânem pe marginea prăpastiei agăţaţi într-o promisiune şi un angajament ferm al Guvernului cu privire la emiterea de către Parlament a raportului final joia viitoare pe legea RCA într-un format restrâns raportat amendamentelor depuse că tariful de referinţă rămâne în apanajul ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiară - n.r.), aşa cum am cerut încă de anul trecut şi nu va trece sub nicio formă la BAAR (Biroul Asiguratorilor Auto din România - n.r.), că bonus/malus va rămâne tot în apajanul ASF şi nu va trece sub nicio formă la BAAR, adică la o asociaţie profesională care deja ne sperie câte atribuţii primeşte şi care îi reprezintă pe asiguratori într-un fel sau altul. Riscurile sunt majore ca după 18 mai în condiţiile în care nu avem o lege care să intre în vigoare imediat, tarifele să o ia razna”, a declarat preşedintele de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu.

El a afirmat că a obţinut un angajament al Guvernului că joia viitoare în Parlament va fi votat raportul final, iar în maxim două săptămâni, adică până pe 18 mai, lege va fi votată în Parlament.

”Înţeleg că s-au făcut eforturi şi către preşedinţie ca promulgarea să fie rapidă şi să sperăm că nu vom intra într-o zonă care să ne vedeţi iar prin Piaţa Victoriei. (…) Atât persoanele fizice cât şi presoanele juridice – transportatorii – aşteaptă această lege de foarte mult timp. Văd că plafonarea nu şi-o asumă nimeni, cu toate că FORT – noi ca federaţie – am susţinut clar: fie avem plafonare, fie avem lege RCA. (...) Dacă nu se va întâmpla acest lucru mă văd nevoit să iau cu asalt Piaţa Victoriei cu celelate patronate, pentru a veni cu o presiune astfel încât să determinăm din nou plafonarea, pentru că altă soluţie din 18 mai nu va mai putea exista. Le-am propus azi să dea o ordonanţă prin care să completeze şi să modifice Rrdonanţa 54 dată în toamna anului trecut, introducând în loc de tariful de primă RCA calculat de ASF, tariful de referinţă calculat de ASF. Înţeleg că nici asta nu e posibil”, a adăugat Hagiu.

El i-a acuzat pe reprezentanţii ASF că au propus amendamente la proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie auto care anulează prevederile negociate în toamnă.

”Oamenii ăştia nu au ce căuta în România, ei trebuie deportaţi. OUG pe care a emis-o Guvernul la presiunea noastră în toamna anului trecut, toate punctele câştigate au fost scrise de mânuţa ASF. Şi-au anulat practic ceea ce au prins în ordonanţă, adică ceea ce ne-a liniştit la vremea respectivă şi a anulat solicitând eliminarea. Şi atunci întreb: ASF, cumva, este cumpărată pe viaţă de către asiguratori, iar noi suntem doar plătitorii de taxe de RCA care trebuie să sufere? (...) Nu poţi să vii în toamnă să susţii o ordonanţă, iar acum să vii să elimini punct cu punct din proiectul aflat în Parlament prin amendament”, a conchis Hagiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici